web analytics

Roosendaalse knaap (17) in gestolen auto met mogelijks drugs aangehouden

Een 17-jarige jongen uit Roosendaal is in de nacht van donderdag op vrijdag 5 maart in Bergen op Zoom aangehouden. Dat gebeurde nadat de politie op de A58 nabij Bergen op Zoom een auto met Duits kenteken met hoge snelheid over de snelweg reed. De bestuurder kreeg een stopteken en maakte tot twee keer toe aanstalten om te stoppen, maar reed vervolgens weer snel weg.

Op de Grote Hazelaar in Bergen op Zoom besloot de bestuurder de auto stil te zetten. De agenten zagen het portier opengaan en de bestuurder vervolgens hard wegrennen. Na een zoekactie troffen de politiemensen op de Balsebaan een lopende jongeman aan die bijna volledig voldeed aan het signalement van de bestuurder. Het enige dat miste, waren een pet en een tasje. Omdat de jongen zich niet kon legitimeren is hij aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex.

Verstopt
De agenten zijn vervolgens de route gaan onderzoeken die de jongeman had gelopen. Ze troffen onder een geparkeerde auto een pet en een tasje aan. De pet was soortgelijk als die de bestuurder van de Duitse auto had opgehad toen hij wegrende. In het tasje zaten verpakkingen met (vermoedelijk) harddrugs. Die zijn in beslag genomen voor onderzoek.

Gestolen auto
Ook de auto werd door de agenten in beslag genomen. Deze bleek van diefstal afkomstig te zijn. De politie onderzoekt de zaak. De verdachte, een 17-jarige jongen uit Roosendaal, wordt vrijdag verder gehoord door rechercheurs. Hij krijgt sowieso een bekeuring voor het overtreden van de geldende avondklok.