web analytics

Roosendaalse kerststal veilig voor vandalen in paterstuin

De levensgrote kersstal van Roosendaal is dit jaar weer van stal gehaald. Maar niet voor een plekje bij de Sint Janskerk in het centrum van de stad of bij de kinderboerderij Minnebeek. De stal met levensgrote beelden staat nu in de paterstuin van de Onze Lieve Vrouwe Kerk aan de Kade. Min of meer gevlucht voor vandalen…

Oorspronkelijk had de stal een plaatsje nabij de Sint Janskerk. De beelden vielen daar echter regelmatig ten prooi aan vandalen, waarbij diverse keren schade ontstond. Om die reden werd de kerststal verplaatst naar de kinderboerderij Minnebeek. Maar ook daar stond de kerststal niet veilig. De kerststal verdween daarom een jaar of drie geleden in de gemeentelijke opslag.

Dit jaar kwamen de vrijwilligers van de Onze Lieve Vrouwe Kerk op het idee om de kerststal in de paterstuin op te stellen. Een idee dat direct omarmd werd door verantwoordelijk wethouder Inge Raaijmakers. Voordeel van deze plek is dat de paterstuin in avond- en nachturen is afgesloten voor publiek. De kerststal staat inmiddels sinds vorige week zaterdag in de paterstuin, compleet met verlichting en een kerstboom.

Mooi idee

Wethouder Inge Raaijmakers zegt in een reactie: “Een mooi idee vanuit onze inwoners, dat we als gemeentebestuur uiteraard van harte ondersteunen. Zeker als vrijwilligers onze stad een beetje mooier en gezelliger maken in deze toch al lastige coronaperiode”.

In de kerk
De kerststal in de paterstuin is dagelijks te zien van 09.00 uur tot 16.30 uur. Na half vijf gaat de tuin op slot. Behalve op kerstavond op 24 december, dan is de tuin ook ’s avonds geopend. In de kerk zelf staat overigens ook een kerststal. De vrijwilligers van de kerk laten en-passant weten dat dit jaar voor het eerst de oude kerststal uit 1872 van de paters redemptoristen in volle glorie is te zien in de kerk.