web analytics

Roosendaalse jongen (16) mishandeld en bedreigd

Een zestienjarige jongen uit Roosendaal is vrijdag 2 maart aan het begin van de avond mishandeld en bedreigd in een auto met twee mannen, bij wie hij was ingestapt. In Rucphen wist hij uit de auto te springen en de politie te bellen. Zaterdag was nog niemand aangehpouden. Ook had de jongen nog geen aangifte gedaan, zo liet de politie weten.

Vrijdagavond omstreeks 19.08 uur belde een 16-jarige jongen uit Roosendaal de meldkamer en vertelde dat hij in de Langendijksestraat in Rucphen uit een auto is gesprongen, nadat hij was bedreigd door twee mannen. Daarbij vielt het woord ‘ontvoering’.

Aan dit incident was kennelijk een onenigheid vooraf gegaan tussen de twee mannen en de jongen. De mannen spraken met hem af in Roosendaal en lieten hem in hun auto stappen; een rode Renault Clio. Tijdens de rit werd de jongen enkele malen in zijn gezicht gestompt.

In de Langendijksestraat wist de jongen uit de auto te springen en belde aan bij een woning. Toen één van de bewoners opendeed zag die een onbekende jongen die naar binnen wilde. Omdat hij het niet vertrouwde, duwde hij de deur weer dicht en belde vervolgens de politie.

Vanwege deze twee meldingen gingen twee eenheden naar de Langendijksestraat. Daar troffen zij de 16-jarige knul aan, die uit de bosjes tevoorschijn kwam. Daar had hij zich verstopt voor zijn belagers, nadat het hem niet lukte om bij een woning binnen te komen. Hij is meegenomen naar het bureau om een verklaring af te leggen. De jongen heeft nog geen aangifte gedaan tegen de twee mannen. Er is nog niemand aangehouden.

Inmiddels is volgens de politie duidelijk dat de betrokken rode Renault Clio niets te maken had met de achtervolging in Bergen op Zoom richting Tholen.