web analytics

Roosendaalse Comedie brengt vier keer ‘Een wankel evenwicht’ (14 t/m 17 juni)

De Roosendaalse Comedie brengt medio juni vier keer de voorstelling ‘Een wankel evenwicht’ in De Suite aan de Burgerhoutsestraat. De vier voorstellingen zijn donderdag 14, vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 juni en beginnen steeds om 20:00 uur. Kaarten kosten vijftien euro, inclusief een kop koffie of thee.

Het stuk gaat over zes mensen, vier vrouwen en twee mannen, die elkaar kapot maken, elkaar afmaken, enkel met woorden, door elkaars verleden op te rakelen. De personages worden gespeeld door Anneke Lips, Conny de Rooij-Schraauwen, Jakkob Scheepers, Judith Ambachtsheer, Marco van Loon en Sonja van den Biggelaar, onder regie van Peter Jonckheer.

Het verhaal:
De relatie van middenklassers Agnes en Tobias, beiden van middelbare leeftijd, is niet meer wat ze geweest is. De inwonende hilarische en hysterische tante Claire, zuster van Agnes en zwaar alcoholiste, die iedereen wil doen geloven dat dat niet zo is, maakt er de gehavende relatie van Tobias en Agnes er niet beter op. Komen daar nog eventjes Harry en Edna op bezoek, beste vrienden van Toby en Agnes.Ze hebben beslist te komen logeren omdat ze ‘bang’ zijn? Bang waarvoor? Het verbale steekspel wordt nog op scherp gezet als dochter Julia, na haar vierde gestrande huwelijk ook nog eens langskomt bij pa en ma, en haar ondertussen bezette (kinder)-kamer weer komt opeisen.

Er ontstaan heftige ‘woordgevechten’ tussen de zes spelers, maar de plooien worden langzaam glad gestreken, niet in het minst door de spitsvondige, vaak komische, tussenkomsten van dag en nacht zuipende tante Claire. Iedereen herneemt zijn gewone leventje, geduldig wachtend op… de volgende ronde…

Geschreven door Edward Albee, vertaling: Janine Brogt

❯ Website Roosendaalse Comedie