web analytics

Roosendaalse Annemarie Snels (48) maakt thrillerdebuut

In de komende Weken van het Spannende Boek in juni maakt de Roosendaalse auteur Annemarie Snels (48) haar thrillerdebuut met het boek ‘Waterval’. Het boek komt op 5 juni uit en een dag later (6 juni) houdt ze haar eerste signeersessie in het Dijkcentrum in Roosendaal bij Blz Roosendaal Happy Pages.

Alle ruimte
Snels is in 1971 in Wouw geboren en woont met man en twee kinderen in Roosendaal, waar ze in het popkoor Akkoord zingt. Na haar studie aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg (1996) is schrijven haar vak. Eerst als journalist (onder andere bij dagblad De Stem) en later als tekstschrijver. Op dit moment is ze schrijvende communicatiemedewerker voor ‘een werkgever die me alle ruimte geeft mijn droom als auteur waar te maken. Echt super’.

Eindelijk rijp
Haar lerares Nederlands in haar eindexamenjaar op de havo zag blijkbaar al iets van het schrijversbloed in haar. Ze adviseerde Annemarie boeken te gaan schrijven. Het advies werd een (puber)droom. Maar het duurde lang voordat het er van kwam. Op haar 47 ste was de tijd eindelijk rijp.

Tijd vrijmaken
‘Op dat moment wezen allerlei omstandigheden in mijn leven me naar hetzelfde actiepunt: tijd vrijmaken voor het schrijven van mijn boek. Ik was nieuwsgierig of ik überhaupt een dikker boek zou kunnen schrijven dat ook nog eens vlot leesbaar is. Ik hou zelf niet van trage sfeerbeschrijvingen en ellenlange gemoedstoestanden in boeken. Die houden het verhaal zo op. Waterval voldoet helemaal aan alles wat ik zelf belangrijk vind in boeken: spanning, onvoorspelbaarheid en kunnen meeleven met alle karakters’, vertelt ze enthousiast.

Rode draad
Rampzalige gevolgen van ultieme wraak lopen als rode draad door het boek vol spanning en intriges.’Waterval speelt zich af in Zwitserland waar watervallen als dodelijke wapens rijkelijk stromen. De thriller gaat in op de ‘je leeft maar een keer’-maatschappij waarin alles moet kunnen. ‘Volg je droom, maar denk je ook aan de consequenties?’