web analytics

Roosendaals Toneel brengt twee eenakters (9-10 maart)

Het Roosendaals Toneel brengt zaterdag 9 en zondag 10 maart twee eenakters in de kleine xaal van De Kring. Beide stukken staan onder regie van Herbert Mouwen. De voorstellingen beginnen beide avonden om 20:15, met vooraf twee lezingen. Kaarten kosten 14,75 euro.

Het gaat om ‘De Kamer’ met Bernadette Dam, Jos van Dorst, Lisanne Jongeneelen, Derk Koole, Ad Stofmeel en Wouter Stroop en ‘Een andere dood’ met Dymphna van Croonenburg, Rini Jongeneelen, Maricoline Vermeulen en Cocky van Meer.

In ‘De Kamer’, het debuutstuk van Nobelprijswinnaar Harold Pinter, draait alles om vervreemding en dreiging. Voor zover er communicatie is, verloopt die onlogisch, de taal is alledaags en in alle absurditeit ook regelmatig komisch.

In ‘Een Andere Dood’ van Lynn Brittney heeft Anna Gruber het concentratiekamp overleefd. Ze wil zich in Israël vestigen. Maar… hoe zal haar concentratiekampverleden, waarin zij ‘toegeeflijk’ was ten opzichte van de kampbewaarders, worden beoordeeld?

Voorafgaande aan de voorstellingen zijn er twee lezingen: één over Pinter, de auteur van ‘De Kamer’ en de tweede lezing behandelt het naoorlogse Israël, is dus van belang voor ‘Een Andere Dood’. De lezingen zijn tussen 19:30 uur en 20:00 uur. Het bijwonen van de lezingen is uiteraard niet verplicht.

❯ Website Roosendaals Toneel