web analytics

Roosendaals Toneel brengt Macbeth met kijkje achter de schermen (20, 21 en 22 juni)

Het Roosendaals Toneel speelt ter ere van het 100-jarig jubileum op woensdagavond 20, donderdagavond 21 en vrijdagavond 22 juni ‘Op naar Macbeth’. Het wordt een voorstelling met in het eerste deel een kijkje achter de schermen van de voorstelling en daarna Macbeth, een tragedie van Shakespeare. De voorstellingen in de kleine zaal van De Kring beginnen om 20:15 uur.

Wat is er tijdens het repetitieproces allemaal gebeurd? Hoe zenuwachtig zijn de spelers? Hoe bereiden de spelers zich voor? Dat zijn onderwerpen die in het eerste deel van de voorstelling aan de orde komen. Na de pauze is het tijd voor de eigenlijke voorstelling van Macbeth, waar de leden van het Roosendaals zich maanden op voorbereid hebben.

Het verhaal:
Macbeth is een generaal in het leger van de Schotse koning. Hij raakt gecorrumpeerd door zijn ambitie om zelf vorst te worden. Daartoe begaan zijn vrouw en hij zware, bloedige misdaden.
De schrijver maakt duidelijk dat er goed en kwaad in ons allen zit, dat er een eeuwig gevecht plaatsvindt tussen harmonie en chaos.
Gaan de krachten van het licht winnen, als we het kwaad – met name in onszelf – maar onderkennen en bestrijden?

De werktitel is niet ‘Macbeth’, maar ‘Op naar Macbeth’. Zowel de regisseur als Roosendaals Toneel wilden meer, dan louter een repertoirevoorstelling. Kaarten kosten 16,50 euro en zijn via De Kring te bestellen. Regisseur is Erol Struijk

❯ Website Roosendaals Toneel