web analytics

Roosendaals Gemengd Koor speelt ‘het meisje met de viool’ (9 dec)

Op zondagmiddag 9 december speelt het Roosendaals Gemengd Koor ‘Svenja, het meisje met de viool’, een eigentijds verhaal en tegelijk een klassiek sprookje met een hoopvol, veelbelovend slot. De voorstelling in De Kring begint om 15:00 uur, kaarten kosten 25 euro

‘Deze voorstelling maakt de klassieke muziek op een eenvoudige maar magische manier toegankelijk voor het hele gezin, van grootouder tot kleinkinderen en alles daartussen’, aldus het Koor. Voor de pauze brengt het RGK een eerbetoon aan scheidend dirigent Rik Ghesuière.

Uniek project
Vier professionele mensen uit verschillende vakgebieden zetten de schouders onder het unieke project ‘Svenja’. Het verhaal werd geschreven door auteur Diane Broeckhoven, die haar sporen verdiend heeft in de literaire wereld. Svenja van Driessche, beloftevolle jonge violiste die zich voorbereidt op haar deelname aan de Koningin Elisabethwedstrijd 2019, geeft op virtuoze wijze vorm aan het opbloeiende meisje met de viool.

Acteur Kurt Defrancq kruipt op ingetogen en onnavolgbare wijze in de huid van de vioolleraar Maurits. Dirigent Rik Ghesquière smeedde het geheel aan elkaar met prachtige muziekfragmenten van o.a. Mozart, van Beethoven, de Sarasate, Brahms, Ravel, en dirigeert het professionele ORFEO Kamerorkest.

Gevlucht
Samen met haar ouders en broer is Svenja hun land-in-oorlog ontvlucht. In plaats van een koffer draagt ze haar lege vioolkist met zich mee. Er zitten wat kleren en een popje in, maar geen viool. Die hebben de soldaten in brand gestoken. Als het gezin eenmaal een huis bewoont, hoort Svenja op een avond door de muren van haar kamertje hemelse muziek. Het is buurman Maurits, een oude vioolleraar. Hij doet haar een mooi aanbod en wil haar les geven. Het vuur voor de muziek dat bij hem begint te doven, geeft hij door aan het meisje…

Foto website De Kring