web analytics

Roosendaals Biergilde verzorgt Bockbierfestival (7 okt)

Het Roosendaals Biergilde (RBG) organiseert op zaterdagmiddag 7 oktober vanaf 14.00 uur in Roosendaal het jaarlijks Bockbierfestival. De door twee paarden getrokken prachtige wagen uit Zundert is ingehuurd voor de opening.

Vorig jaar is een klein aantal partijen benaderd om een nieuw, kwalitatief hoogstaand en duurzaam lokaal evenement op te bouwen. Na de evaluatie wilden de partijen unaniem weer graag met elkaar samenwerken.

bockbierPrijswinnaars van de lekkerste bockbieren van Nederland, zoals La Trappe bock, de Texelse bock en de Jopen Johannieter, staan naast herfstbieren uit onder andere Everdingen, Arnhem, Ertsvelde in Roosendaal ‘Op de tong’. Juist ook onbekende of extra lang geleden gebrouwen bocken zijn in de betreffende gelegenheden verkrijgbaar.

Roosendaalse bierkennis
De RBG-leden hebben ik de afgelopen jaren veel bierkennis opgedaan, een mooi netwerk met bierproducenten opgebouwd en nauwe banden met de lokale horeca opgebouwd. Daarnaast brouwt een groot aantal leden. Dit was een van de redenen om het RBG bij de lokale festiviteiten van ‘Roosendaal 750 jaar’ te betrekken. Het feestbier wordt uit een groot aantal inzendingen blind geproefd.

Vragen

De ambassadeurs van het RBG zijn in de deelnemende kroegen herkenbaar aanwezig om met hun bierkennis en brouwkunde vragen van de deelnemers te beantwoorden of hen van adviezen te voorzien. De prijswinnaars van vorig jaar ontvangen op de Markt hun high-beer en bierpakketprijzen. Tevens wordt de speciaalbier-paardenkar uit Zundert als toepasselijk decor voor een foto gebruikt.

Vanaf 14.00 uur zijn bockbieren in onder andere de ’t Wapen, Chagall en Jaxx te verkrijgen. De herkenbare proefglaasjes, de benodigde jetons en de informatieboekwerkjes zijn bij de Sjoes en de 3W te verkrijgen.

❯ Meer info op website Roosendaals bockbierfestival