web analytics

#Roosendaalfestival biedt tot 17 januari zo’n 50 online-acts

Binnen een week heeft Cultuur Compaan Roosendaal met onder andere De Kring en Tongerlohuys het #Roosendaalfestival uit de grond gestampt. Een online-festival dat vandaag (24 december) begint en tot 17 januari loopt. Met in totaal zo’n 50 acts die thuis via de website Roosendaalfestival.nl te zien zijn.

Hele gezin
Er is een rijk gevarieerd aanbod van jazz tot muzikale workshops en van cabaret tot vermaak voor het hele gezin. ‘Het is een cadeau aan de stad, zo aan het einde van dit bijzondere en bizarre jaar. Alle (live) streams zijn gratis te bekijken’, zo laat de organisatie weten.

Passend aanbod
CultuurCompaan stuitte op het #eindhovenfestival en dacht: “Dat kunnen wij ook!” Samen met De Kring is direct gezocht naar passend aanbod. Zowel lokale als landelijke en zelfs internationale artiesten en gezelschappen presenteren hun aanbod op het platform.

Podium
‘Op deze manier krijgen gezelschappen en artiesten toch nog een podium, in een jaar waarin optreden nauwelijks mogelijk is geweest. In het ruime aanbod zit echt voor ieder wat wils, voor jong en oud. Lokale gezelschappen als Theaterwerkplaats Tiuri, De Vrouwen van Wanten, Het Dansatelier, JONG! en studenten van MBO DANS vertonen hun registraties’

Waylon
et Zuidelijk Toneel laat onder andere een opname zien van ‘Marx’, gespeeld door Frank Lammers. Als topartiest van Nederlandse bodem is Waylon opgenomen in het festivalprogramma. Op nieuwjaarsdag is een registratie te zien van zijn oud- en nieuwconcert, dat wordt opgenomen op 30 december in De Vorstin in Hilversum. Daarnaast is de samenwerking gezocht met bijvoorbeeld Gebouw-T voor onder andere een live stream van de Amerikaanse soulformatie Michelle David & The Gospel Sessions.

Ik vergeet je niet

Het festival is voortgekomen vanuit het project ‘Ik vergeet je niet’, dat alle inwoners van Roosendaal creatieve en originele oplossingen biedt om zich thuis bezig te houden en te vermaken. #roosendaalfestival wordt ondersteund door de gemeente Roosendaal. De streams zijn gratis te volgen, maar men kan een donatie achterlaten bij de verschillende programmaonderdelen.

❯ Website Roosendaalfestival