web analytics

Roosendaal750-biertje heet ‘Blond Rooske’

‘Blond Rooske’. Dat is de naam van het speciaal voor het 750-jarig bestaan van de stad Roosendaal is gebrouwen en vanaf nu te koop is in de Roosendaalse horecagelegenheid. Het biertje werd vrijdagavond 30 maart gedoopt in de Spiegeltent op de notaslgische kermis van Roosendaal die tot en met woensdag 4 april in de stad staat.

Onder lokale brouwerijen in de regio was meer belangstelling om het speciaal Roosendaalse biertje te brouwen, dan door de initiafnemers Roosendaals Biergilde gedacht was. Gehoopt werd op 6 of 7 aanmeldingen van brouwers, maar het werden er 14.

De Roosendaalse bierkenner en – proever Jan van Bragt werd ingeschakeld, om mee te proeven. En na verschillende proefsessies (blind proeven) kwam er een duidelijke winnaar naar voren. het bier van Tony Aarden stak met kop en schouders boven de andere bieren uit.

Vooraf was al gesteld dat het een ‘Feste Biertje’ moest worden, zoals ze worden gedronken in Zuid-Duitsland tijdens feesten, maar dan ietsjes zwaarder.
Inmiddels was de brouwerij ook bekend: de Pimpelmeesch in Chaam. De geschiedenis van deze brouwerij gaat ongeveer 25 jaar terug en de brouwer Ad Kusters was geen onbekende voor het Roosendaals Biergilde.

Voor de naam van het biertje deed het Biergilde een beroep op de creativiteit van de Roosendalers. ‘En met succes, het resultaat was overweldigend: in totaal ontvingen we meer dan 150 namen. Het selectieteam kwam eruit en koos voor ‘Blond Rooske’. Een naam die perfect past bij dit heerlijke bier. Blond Rooske in combinatie met de prachtige vormgeving van glas en etiket door Mart Tebbens (van Frizz Idee), zorgen voor een eerste klas biertje. Een bier dat past bij 750 jaar Roosendaal’, aldus Roosendaals Biergilde .

❯ Website Roosendaals Biergilde

Zie ook:
❯ Foto-album Minikermis in Parrotia
❯ Foto-album Nostalgische kermis zaterdagmiddag
❯ Grootste nostalgische kermis van Nederland in Roosendaal
❯ Groeten van de Nostalgische kermis (sociale media)
❯ Foto’s Opbouw nostalgische kermis in Roosendaal