web analytics

Roosendaal Zingt helpt via Proeftuin talent verder (1 juli)

 Roosendaal Zingt gaat op zoek naar nieuw muzikaal talent in Roosendaal en omgeving. Daarvoor is ‘Roosendaal Zingt Proeftuin’ opgezet. Op zaterdag 1 juli is de halve finale in Parrotia aan de Markt. De finale is op 10 september.

Zowel tijdens de halve finale als de finale worden de talenten beoordeeld door een professionele vakjury. Aan de winnaars wordt de kans geboden om hun talent verder te ontwikkelen door middel van masterclasses door professionals, het regelen van optredens en het maken van een CD-opname.

De toegang is gratis. Naast het ‘proeven’ van (nieuw) muzikaal talent, kan het publiek ook proeven van heerlijke gerechten in combinatie met bijpassende wijnen. Dit wordt verzorgd door leerlingen van de NHTV uit Breda, die dit als praktijkstage doen. Hiermee wil Stichting Roosendaal Zingt ook haar maatschappelijke karakter tonen.

Juryleden zijn onder andere: Joosje Jochems, docent zang, zangcoach, auditiecoach en bandcoach Fontys Hogeschool van de Kunsten en ze is zangeres bij Dear Adam.; Pieter van Oosterhout, momenteel vooral werkzaam in het muziekonderwijs, onder andere aan de Zeeuwse Muziekschool en aan het Centrum voor de Kunsten in Roosendaal.

Proeftuin