web analytics

Roosendaal wint derby tegen RBC (1-0)

De plaatselijke derby tussen rkvv Roosendaal en RBC op Sportpark Hulsdonk is zondagmiddag 28 januari met 1-0 gewonnen door thuisclub Roosendaal. Het enige doelpunt, gemaakt door matchwinnaar Thijs de Wit, viel in de 70e minuut.

De uitslag loopt in de pas met de plaatsen op de ranglijst in de derde klasse A. Roosendaal stond voor aanvang op de zesde plaats, RBC op de twaalfde.

Na de achterstand kwam Randy Elst voor RBC nog in de ploeg en kwam er een slotoffensief. Via Elst en Tarfit kwam RBC aan de linkerkant het strafschopgebied binnen, maar niemand die op de penaltystip klaar stond om de bal binnen te werken. Roosendaal wist de geboden ruimte echter niet te benutten. Aarts en de verdediging van de oranje-witten wisten met kunst en vliegwerk de 2-0 te voorkomen.

In de laatste aanval van RBC kreeg Van Zundert nog een grote kans. Elst bracht de bal via een vrije trap in, maar Van Zundert kopte over.

Voor een eerdere wedstrijd tussen deze twee teams uit Roosendaal moeten we heel lang teruggaan in de tijd. Helemaal naar het seizoen 1978-1979 zelfs. Toen won RBC op 26 april 1979 Roosendaal speelde met 0-3 in de tweede ronde van de districtsbeker. Roosendaal speelde toen in de vierde klasse, RBC in de eerste klasse. RBC was toen dus wel aan z’n stand verplicht om van Roosendaal te winnen.

Foto’s: Arthur Verbraak

roosendaal-rbc 1-2
 
Roosendaal - RBC 3-4
 
Roosendaal - RBC 5-6