web analytics

‘Roosendaal Swingt’ wijdt Nieuwe Markt in (10 juni)

In het weekend van 10-11 juni wordt de totaal vernieuwde Nieuwe Markt officieel geopend. Dat valt samen met twee grote muziekevenementen: ‘Roosendaal Zingt’ op zondag 11 juni, maar eerst ‘Roosendaal Swingt’ op zaterdag 10 juni. Er treden dan verscheidene tribute-bands op en er is een kinderspektakel.

Vanaf twee uur is eerst de drie uur durende Telekids Kindershow. Een all-in show waarin de speciale Telekids kinder-DJ de kinderen laat dansen, zingen en springen op de allerleukste muziek. Er zijn ook Telekids spelletjes waarbij Telekids-goodies te winnen zijn. Deze roadshow staat garant voor een spetterende kidsparty op het plein, die voor jong en oud leuk is.

Daarna is het nog tot 23:00 uur een en al muziek op de Nieuwe Markt. Bands die optreden op ‘Roosendaal Swingt’:

Tribute aan de Trommelaere van Roesendaele
Olaf Fase en Johan Boere trappen af met een tribute aan de Trommelaere van Roosendaal, hoog boven de Nieuwe Markt in een kunstwerk vereeuwigd. ‘Laat je live overdonderen door het energieke ensemblespel, de fantastische lichtshow en de futuristische benadering van het instrumentarium. Extra leuk is dat Olaf Fase en Johan Boere afsluiten met een workshop’, meldt de organisatie>

Toe maar (Doe Maar Tribute Band)
Na vier succesvolle jaren in Nederland met optredens op vele festivals, een flinke clubtour en een theatertour met uitzinnige meutes heeft Toe Maar zijn sporen dik verdiend. Met een zanger,’wiens stem nog meer op die van Henny Vrienten lijkt dan Henny zelf’, een onomstootbare drum en bas- ritmesectie en jaren’80-synthesizergeluiden, laten ze Doe Maar herleven.

Capital S (Motown Tribute)
Capital S bestaat uit een groep muzikale artiesten die al ruim vijf jaar heel Nederland aan het dansen krijgt. Tijdens ‘Roosendaal Swingt’ komen alle Motown- en Stax-klassiekers uit de jaren 60 en ’70 met passie en op hoog niveau langs en laten het publiek een onvergetelijks soul-revival beleven.

Dutch Robbie Williams
Als Henri Toonders in de huid van Robbie Williams kruipt, krijgen velen het gevoel dat Robbie live voor hen staat. Met zijn gespierde lichaam, knappe kop, sexy oogopslag, prachtige tatoeages en de grote hits van Robbie zorgt i Toonders steeds opnieuw voor een té gekke show. De typische uitspraken en moves, zoals we die kennen van Robbie zelf, maken de show helemaal af.

DJ Sebastian Floris
Sebastian is een energieke DJ met soulvolle sound die laat zien waar het allemaal om draait als DJ: goede muziek en vlijmscherpe skills. Muzikaal staat hij bekend om zijn stijlvolle mix-serie ‘A Gentleman’s Agreement’ waarbij hij de beste sSoul en jazz-invloeden van heden en verleden samenbrengt.