web analytics

Roosendaal swingt in augustus vier avonden in het park

Net als twee en drie jaar geleden kan het Roosendaalse publiek ook dit jaar weer vier avonden in augustus swingen in het park. Dat park is het Emile van Loonpark. De swingavonden worden mogelijk gemaakt door de Horeca Oude Markt en Eventiz.

Het ‘swingpark’ is vanaf 19:00 uur open. Er is ruimte voor Roosendaals talent. De bands spelen vanaf de kiosk in het park. Twee jaar leden waren er volgens de organisatoren gemiddeld vierhonderd mensen per avond.

De swingavonden zijn op dinsdag, behalve de eerste keer. Die is op donderdag (8 aug). Dat heeft te maken met de Draai op maandagavond 5 augustus.

PROGRAMMA:
Donderdag 8 aug: Verbraak en Van Bijnen
Dinsdag 13 aug: Royaal Appollo en de Mannen van Weleer
Dinsdag 20 aug: HIP
Dinsdag 27 aug: Squander Squad

DJ-avond
De dj-avond van dinsdag 13 augustus wordt door de organisatoren ‘vernieuwend’ genoemd. De acts Royal Apollo en De Mannen van Weleer bundelen hun krachten om de beste dance classics, 80’s, 90’s en 00’s te laten horen. ‘Omdat we toch aan live muziek willen vasthouden, hebben we deze avond nog meer verrassingen. Daarom staat er DMVW en Royal Apollo XL op de posters’, laten de organosatoren weten.

Verschillende genres
De andere drie avonden worden ingevuld met verschillende genres. Verbraak | Van Bijnen zorgen de eerste avond voor roots/americana/bluegrass/new orleans-stijl. Het jeugdige HIP speelt 20 augustus een mix van jazz en funk. Leadzangeres van deze band is het Roosendaalse talent Julia Schutten.
De laatste avond 27 augustus wordt ingevuld door de band Squander Squad, een folkband uit Brabant met een mix van (Ierse) folkrock, klezmer, balkan en country.

Vanaf 19:00 uur
Alle avonden beginnen om 19:00 uur. Op 13 augustus wordt gelijk begonnen met het hoofdprogramma, de andere avonden worden ingeleid met een lokaal voorprogramma. Deze namen worden bekend gemaakt op de Facebook-pagina.