web analytics

Roosendaal strooit volgens gladheids bestrijdingsplan

De gemeente Roosendaal verwacht dat het vanaf komend weekend wel een dag of vijf glad kan zijn op de wegen, ook al wordt er gestrooid. In Roosendaal wordt er gestrooid aan de hand van het gladheidsbestrijdingsplan. Ook staan op een (groot aantal) punten in de stad bakken met strooizout.

‘Bewoners kunnen voetgangers helpen door de stoep voor hun woning sneeuwvrij te maken en daarna te strooien met zout’, aldus de gemeente. ‘Ga de weg niet op als het niet nodig is. Wees voorzichtig als je toch de weg op moet’. Strooien gebeurt in Roosendaal door medewerkers van de gemeente en Saver.

Het gladheidsbestrijdingsplan kent verscheidene urgentie-stappen. Deze niveaus zijn pas van toepassing als de zoutvoorraad dreigt op te raken en bij extreme winterse omstandigheden:
Urgentie 1:
– Hoofdwegen naar het ziekenhuis, de brandweer, de politiebureaus en het treinstation
– Doorgaande fietspaden
Urgentie 2:
– Busroutes van stad-, streek- en buurtbussen
Urgentie 3:
– Wijkontsluitingswegen – Elke woning binnen de bebouwde kom ligt op maximaal 500 meter van een gestrooide weg, wegen naar scholen en wegen naar bejaardenhuizen/seniorencomplexen, wegen op bedrijventerreinen, belangrijke parkeerterreinen zoals het Emile van Loonplein.

‘Bij langdurige gladheid en tijdens kantooruren strooien we handmatig: Belangrijke voetgangersoversteekplaatsen; bushaltes; parkeerplaatsen en trottoirs bij openbare gebouwen en winkelcentra’, aldus get gemeentelijk plan.

Meldingen
Voor meldingen over gladheid is Saver tijdens kantooruren op werkdagen van 8.00 uur tot 16.30 uur bereikbaar op telefoonnummer (0165) 597 777. Buiten kantooruren is de gemeente telefonisch bereikbaar op het meldingennummer (0165) 579 555.


Zie ook:

❯ Kaart met strooiroutes
❯ Gladheid bestrijdingsplan Roosendaal (PDF)
❯ Weerpraatje Meteo Roosendaal West

Uit het archief:
11-12-2017: Rondje Roosendaal in de sneeuw: (bijna) geen kip op straat

ZONDAG CODE ROOD IN HEEL HET LAND
Het KNMI heeft zaterdag 6 februari voor zondag 7 februari voor het hele land code rood (weeralarm) afgegeven, voor sneeuw in combinatie met veel wind en lichte tot matige vorst. ‘Vanavond gaat het in het zuiden sneeuwen, in het zuidoosten is ook ijzel mogelijk. Komende nacht en zondag overdag breidt de sneeuw zich noordwaarts uit over de rest van het land’, aldus liet KNMI zaterdag weten.

.

Dit weekend wordt er extreem winterweer met een flink pak sneeuw (20-30 cm) verwacht. Omdat het t/m vrijdag 12…

Geplaatst door Gemeente Roosendaal op Vrijdag 5 februari 2021