web analytics

Roosendaal: station zonder treinen…

Roosendaal heeft zaterdag 28 april een treinstation zonder treinen. Aan alle kanten wordt aan het spoor gewerkt. Naar Bergen op Zoom (of Zeeland)? Neem de bus naar Bergen. Richting Etten-Leur-Breda? Neem de bus. Naar richting Oudenbosch-Rotterdam? Neem de bus naar Zwaluwe. Naar Antwerpen? Neem de bus naar Essen. Kortom: neem de bus…

Op de perrons geen kip te zien. Alles handelt zich aan de voor- en zijkant van het station af. Bussen rijden af en aan. Touringcars van Muys Reizen en lijnbussen van Bravo nemen het vervoer over. De bussen richting Zwaluwe en België staan aan de voorkant bij de wisselbank, die naar Breda en Bergen op Zoom aan het kant van het parkeerterrein. Tijdelijk geldt daar een parkeerverbod. Van 28-04-02:00 uur tot 30-04-02:00 uur. Wie toch parkeert, riskeert weggesleept te worden.

Zondag 29 april rijden er nog bussen naar Etten-Leur Breda, Zwaluwe en Essen. De treinen naar Bergen op Zoom rijden weer.

Heel rustig
Het is zaterdagmiddag rond half twee, als deze foto’s gemaakt worden, rustig. Heel rustig. Er rijdt net een bus weg, bij de halte naar Breda staan een paar reizigers. Het lijkt er op dat veel mensen weten dat het treinverkeer dit weekend flink verstoord is bij Roosendaal / Rotterdam en ‘de trein’ maar mijden.

In de hal van het station zitten twee mensen te wachten. Verder is het daar stil. Het perron is bereikbaar, maar niet om naar een trein te gaan. ‘Het station is met name open voor het toilet’, legt een van de vriendelijke mensen uit die bij de ingang staan om reizigers te informeren en hen naar de juiste bushalte kunnen verwijzen. ‘Zo’n Dixie is ook niet bij iedereen populair’.

Het toilet op station Roosendaal is op het eilandperron. Je moet er dus wel wat voor over hebben om daar naar toe en weer terug te lopen. Maar het breekt de wachttijd wel…

❯ In meivakantie veel werk aan het spoor
❯ Ook enkele overwegen tijdelijk dicht in klusperiode aan het spoor
❯ Vertrek en aankomsttijden trein Station Roosendaal


Bij de ingang van het station worden reizigers opgevangen en naar de juiste bushalte verwezen.
 

Voor de hoge nood bij passagiers zijn aan de voorzijde wat summiere voorzieningen getroffen.
 

Vergeet in de bus ook niet in- en uit te checken.
 

Voor alle duidelijkheid staan bij de ingang van het station ook nog wat borden.
 

De halte naar richting Breda (Etten-Leur, Breda)