web analytics

‘Roosendaal meest startersvriendelijke gemeente van Nederland’

Volgens hypotheekadviseur eyeOpen.nl is Roosendaal de meest startersvriendelijke gemeente van Nederland. Het bedrijf onderzocht de kansen op de woonmarkt voor starters in alle Nederlandse gemeenten en provincies. Hoewel het aanbod van Noord-Brabant qua starterswoningen lager dan gemiddeld ligt, sprint Roosendaal daar boven uit.

Daarmee is Roosendaal volgens de hypotheekadviseur de perfecte gemeente om een eerste woning te kopen. ‘Starters kunnen in Roosendaal maximaal €40.000 lenen voor een woning met een koopsom van €225.000. Waar andere gemeenten voorwaarden stellen, zoals een sociale of economische relatie met de betreffende gemeente, doet Roosendaal dit niet. Er zijn in Nederland zeven gemeenten die een bijna even zo royale regeling aanbieden, maar Roosendaal heeft van al deze gemeenten het ruimste aanbod aan starterswoningen (256 woningen)’.

De top drie aantrekkelijkste gemeenten voor starters in Nederland bestaat verder uit Assen (provincie Drenthe) en Eemsmond (provincie Groningen).

De Starterslening overbrugt het verschil van de koopsom van de woning en het bedrag dat je als Starter zelf maximaal verantwoord kunt lenen.

❯ Meer over het onderzoek