web analytics

Roosendaal krijgt nu ook een Junior Stadsdichter

Jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar woonachtig in Roosendaal, die als hobby dichten hebben, kunnen zich opgeven voor de dichtwedstrijd en Junior Stadsdichter van Roosendaal worden. Deelnemers schrijven één of meerdere gedichten over een plek, een gebeurtenis, een persoon of een activiteit. Alles mag, alles kan, elke dichtvorm is toegestaan, zolang het gaat over de gemeente Roosendaal.

Gedichten en motivatie voor het Stadsdichterschap moeten vóór 20 januari 2018 gestuurd worden naar i.vanboven@bibliotheekvannu.nl De motivatie waarom ze Junior Stadsdichter van Roosendaal willen worden en de jury hen moet kiezen mag geschreven worden, via een filmpje of in een andere creatieve vorm gegoten worden.

De winnaar van de dichtwedstrijd zal op vrijdagavond 26 januari 2018 bekend gemaakt worden in het voorprogramma van Joke van Leeuwen in Parrotia (Bibliotheek VANnU, Markt 54A, Roosendaal). De Junior Stadsdichter wordt geïnstalleerd door wethouder Hans Verbraak van gemeente Roosendaal.

De winnaar is een jaar lang Junior Stadsdichter Roosendaal, krijgt een boekenbon ter waarde van €50 en wordt begeleid door voormalig stadsdichter van Roosendaal, Leo Lotterman.