web analytics

Roosendaal herdenkt 4 mei dit jaar online

Vanwege de maatregelen als gevolg van het coronavirus zijn er dit jaar op 4 mei ook in Roosendaal geen activiteiten waar mensen samenkomen. Maar online is er wel gelegenheid voor herdenken. Opnames van de kransleggingen, de speech van de burgemeester en een theaterstuk met verhalen van Roosendaalse ouderen en toneelspel van jongeren zijn maandagavond 4 mei vanaf 21:00 uur online te bekijken.

Eigenlijk zouden ze een theaterstuk op locatie in Stadsoevers neerzetten waarbij Roosendaalse verhalen van ouderen over de oorlog en toneelspel van Roosendaalse jongeren op een onvergetelijke manier met elkaar zouden samenkomen. Het coronavirus leek daar aanvankelijk een stokje voor te steken, maar De Vrouwen van Wanten doen hun naam eer aan en bedachten een online alternatief.

Ouderen en jongeren
“Omdat het belangrijk is om ons juist nu niet gek te laten maken door wat er nu speelt, maar juist door de verbinding te zoeken met het verleden iets waardevols te doen. Zo zijn de verhalen van de ouderen van toen direct verbonden aan de situatie van jongeren nu.”
De voorstelling “Sfeerh(e)aven” is vanaf 4 mei 21:00 uur online te bekijken via www.vrouwenvanwanten.nl

Speech burgemeester
Burgemeester Han van Midden legt op 4 mei in de loop van de middag namens alle inwoners van de gemeente Roosendaal een krans bij de oorlogsmonumenten in Roosendaal en op de hoek van de Luienhoekweg/Moerstraatsebaan in Moerstraten. Van de kransleggingen en de speech van de burgemeester worden opnames gemaakt, die via de verschillende (social) mediakanalen worden verspreid.
De speech van de burgemeester wordt maandag 4 mei om 19.00 uur integraal uitgezonden op ZuidWest TV.