web analytics

Roosendaal gaststad voor Letse Cultuurdagen

In Roosendaal zijn in het weekend van 24/25 februari de Letse Cultuurdagen gehouden. Dat bracht een paar honderd musicerende Letse mensen en Letse bezoekers vanuit West-Europa naar Roosendaal. Er waren activiteiten in buurthuis Keijenburg, de Sint Jan en De Kring.

Het weekend werd vrijdagavond officieel geopend in De Kring in aanwezigheid van diverse hoogwaardigheidsbekleders. Zaterdagavond was er een groot concert in De Jan. Overdag waren er dansrepetities onder leiding van Letse choreografen in buurthuis Keijenburg en zangrepetities onder leiding van Letse dirigenten in de Sint Jan.

De Letse Cultuurdagen werden gehouden als aanloop naar het grote zang- en dansfestival in de Letse hoofdstad Riga ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Letland.
Over de hele wereld zijn daarboor voorrondes gehouden voor mensen met een Lets paspoort om zich te plaatsen voor dit grote evenement, dat plaatsvindt van 30 juni t/m 8 juli.

Als laatsten waren Letten uit de landen van het vaste land van Europa aan de beurt. Dat dit in Roosendaal gebeurde, heeft alles te maken met het fet dat de Letse dirigente Gunita Kronberga met haar gezin acht jaar geleden in Roosendaal is komen wonen, en hier aan de weg timmert als dirigente (zeven koren) en organisatrice van optredens door Letse gezelschappen.

❯ Meer over de Letse Cultuurdagen

Foto’s Aad Meijer
Letse dagen