web analytics

Roosendaal doet mee aan Nationale Diabetes Challenge in april

Roosendaal doet mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC) 2019. Huisartsenpraktijk Kroevenpoort, Huisartsenpraktijk Kennedylaan, Fysio Centrum Optimaal en Sportservice Noord-Brabant slaan de handen in één om diabetici in beweging te krijgen. ‘We nodigen mensen met diabetes en andere geïnteresseerden uit om vanaf 8 april iedere maandag om 13.00 uur met ons te gaan wandelen op weg naar een betere gezondheid!’

De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar bewegen is voor iedereen goed, dus ook mensen zonder diabetes zijn welkom. ‘Natuurlijk houden we rekening met ieders niveau. In september wandelen we samen met alle deelnemers uit de rest van Nederland de finale op het Diabetes Challenge Festival in Den Haag. We denken dat iedereen dan zeker 3 tot 5 km zal kunnen lopen. Sommigen gaan misschien zelfs voor 10, 15 of 20 km.’

Kroevenpoort

Op 1 april om 13.00 uur organiseren de huisartsen een informatiebijeenkomst over de Diabetes Challenge in de wachtruimte van huisartsenpraktijk Kroevenpoort. Iedereen die interesse heeft is welkom. Bij de Roosendaalse Challenge zijn allerlei verschillende organisaties betrokken. Zo nemen ook Zorggroep West-Brabant, Fysiotherapie van Broekhoven, TWB, Groenhuysen, Atletiekvereniging THOR en Buitengewoon in Beweging afwisselend deel aan de wandelingen.

Kwaliteit van leven

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en beweging. Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. De Bas van de Goor Foundation heeft met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling is bij diabetes. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. De NDC helpt hen daarbij. Jaarlijks brengt de NDC duizenden mensen met diabetes in beweging om zo hun kwaliteit van leven te verbeteren.

Meer weten of meedoen? Kom naar de informatiebijeenkomst op 1 april en voor meer informatie kun je kijken op www.nationalediabeteschallenge.nl of contact opnemen met beweegcoach Demy Weertman via d.weerman@ssnb.nl.