web analytics

Roosendaal aan de slag met ideeën City Challenge Eenzaamheid

Op vrijdagmiddag 28 september wordt om 15:30 uur in Parrotia aan de Markt in Roosendaal de City Challenge Eenzaamheid afgesloten met de bekendmaking van de winnaars. Er zijn 125 ideeën ingediend. Wethouder Inge Raaijmakers opent dan ook de Week tegen Eenzaamheid, een landelijk initiatief tegen eenzaamheid waarbij in Roosendaal veel activiteiten worden georganiseerd.

De City Challenge Eenzaamheid werd afgelopen juni gelanceerd. Via een online platform konden ideeën ter vermindering van eenzaamheid in het centrum van Roosendaal worden ingediend. Er werden maar liefst 125 ideeën ingezonden, door basisschoolleerlingen, studenten, verenigingen, professionele organisaties en mensen die zelf behoefte hebben aan meer contact met anderen. Een grote diversiteit.

Jury
De jury, bestaand uit Erik-Jan Blook (gemeente Roosendaal), Wilma Malakusea (werkzaam geweest in de zorg en bewoonster van het centrum), Kees Jongmans (betrokken bij de thema’s jeugd en armoede), Funda Baysiz (betrokken bij allerlei maatschappelijke initiatieven in Roosendaal), Egi Pellemans (coalitie Erbij), Marcel de Beer (bewonersplatform Centrum), Saskia Schenk (oud-wethouder, mede- nitiatiefnemer van deze challenge) en Joost van der Sommen (bewonersplatform centrum), heeft zich over de inzendingen gebogen.

Eenzaamheid
De Week tegen Eenzaamheid is van 27 september tot en met 6 oktober. Wethouder Inge Raaijmakers roept alle Roosendalers op om geen toeschouwer te zijn, maar eenzaamheid samen aan te pakken. Kijk voor het programma op: www.roosendaalvoorelkaar.nl bij ‘Ik heb iets nodig’ of ‘Ik kan iets doen’.

❯ Website Roosedaal voor elkaar
❯ Website Week tegen eenzaamheid