web analytics

Rondleidingen Stadskantoor nu maandag 14 okt

In verband met het aflasten van Roosendaals Treffen, zijn op zondag 29 september ook de rondleidingen voor inwoners door het te verbouwen Stadskantoor van Roosendaal niet doorgaan. Dat wordt nu goedgemaakt op maandag 14 oktober. Tussen 09:00 – 16:00 uur is er elk uur een rondleiding voor maximaal 15 mensen.

Bezoekers kunnen dan letterlijk ervaren – via een Virtual Reality tour – hoe het bestaande Stadskantoor wordt getransformeerd naar een open en toegankelijk HUIS. De rondleidingen duren ongeveer een half uur en beginnen steeds op het hele uur. Wie mee wil, wordt gevraagd zich telefonisch aan te melden via 14 0165.


 

Het ongeveer 40 jaar oude Stadskantoor krijgt aan de stadszijde een nieuwe publiekshal. Op de plek van de huidige publiekshal komt een vergadercentrum met grote en kleine zalen, met in totaal 400 vergader- en overlegplekken. Ruimtes die ook de raadsfracties gaan gebruiken. Hier krijgt het HUIS van Roosendaal een nieuwe, tweede, entree. Zo kan het vergadercentrum gebruikt worden als de rest van het gebouw gesloten is.

De publiekshal wordt door een nieuw atrium verbonden met de bovengelegen werkvloeren. Bezoekers in de publiekshal en medewerkers op de werkvloeren zijn zichtbaar voor elkaar. De glazen noordgevel van de publiekshal kijkt uit op de nieuwe rozentuin. Op de etage, waar nu nog de bestuurskamers zijn, komt een eet-/leescafé. Inwoners zijn hier welkom voor een kop koffie.