web analytics

Rondje langs bouwprojecten in Roosendaal

Een fietsrondje op een zonnige maart-dag door Roosendaal leverde deze drie foto’s van bouwprojecten in Roosendaal op. We kwamen in de Laan van België langs Ambachtshove, in de Hulsdonksestraat langs het appartementencomplex Bookelaar en in de Westrand aan de rand van de nieuwe wijk Stadsoevers langs het project Thuishaven aan de Titus Brandsmastraat.

Op de foto boven de stand van zaken bij het ‘wijkje’ Ambachtshoven dat langs de Laan van Belgë verrijst op het terrein van de voormalige lts, tegenover de Praxis. Hier zijn de eerste gevels geplaatst, waardoor men al een indruk krijgt hoe het er hier komt uit te zien. Er komen in dit wijkje 29 eengezingswoningen, 4 twee-onder-een-kapwoningen en 11 appartementen.

De Bookelaar
Foto hieronder: Het appartementencomplex De Bookelaar aan het begin van de Hulsdonksestraat (gezien vanaf de rotonde) is al een stuk verder. Wat een verbetering daar, na de jarenlange verpaupering van een aantal krotten. Hier zijn 43 (duurzame) appartementen gerealiseerd, bestaande uit 8 hoekappartementen en 35 tussenwoningen. Daarnaast komen er twee commerciële ruimten, fietsen- en containerberging en plusminus 75 parkeerplaatsen.

Thuishaven
De onderste foto geeft een beeld van het sterk veranderede deel van de Titus Brandsmastraat dat aan de Wethouder Lanenstraat grenst. Dit project heeft de naam ‘Thuishaven’ meegekregen en bestaat uit 32 koopwoningen.

Nog meer
Dit zijn overigens niet alle plekken in Roosendaal waar nieuwe woningen gerealiseerd worden. Ook aan de Laan van Luxemburg/Van Dregtplein, de hoek van de Hoogstraat/Brugstraat, bij de rotonde Boulevard en achteraan de Burgerhoutsestraat wordt gewerkt aan nieuwe koop- en huurwoningen/appartementen. En op de Kade wordt binnenkort begonnen met 9 appartementen op de plek van het Kadehuis, dat nu gesloopt wordt.

Foto boven: Project Ambachtshove aan de Laan van België, op het terrein van de voormalige lts.

Appartementencomplex Bookelaar aan de Hulsdonbksestraat.
 
‘Thuishaven’ aan de Titus Brandsmastraat.