web analytics

Ronde van Borteldonk voor BWF-rijders (1 sept)

Op zondag 1 september wordt in Nispen de Ronde Van Borteldonk verreden, een wedstrijd voor BWF-rijders. Het parcours van 4,4 kilometer gaat over asfaltwegen over de Zonnelandstraat, Oude Turfvaartsestraat, Vierhoevenstraat en Nispenseweg. De start en finish is bij Hoeve Zonneland aan de Zonnelandstraat 6.

De start is om 10:30 uur voor BWF 50+, om 12:00 uur voor BWF 50 en om 13:30 uur voor amateurs. Borteldonk is een van de oudste buurtschappen van Roosendaal.

Stichting Sportfrinten
De ronde wordt georganiseerd door Stichting Sportfrinten uit Roosendaal, die al lange tijd een ronde in Roosendaal wil organiseren. ‘Van de BWF kregen en krijgen we alle medewerking om een koers voor alle BWF-categorieën op touw te zetten. De datum van 1 september 2019 leek ons ideaal, gelet op de zomervakantie (van veel vrijwilligers) en als afsluiting van de ‘wielerzomer’ van de gemeente Roosendaal’.

Vlaamse schuur
De organisatie is blij met de medewerking van Jan en Anita Denissen om te kunnen beschikken de Vlaamse schuur van Hoeve Zonneland als permanance. ‘Op de brede oprit van de Hoeve krijgt de jurywagen van de BWF een keurige positie en duidelijk zicht op de de laatste 400 meter voor de finish’.

Bereikbaarheid
Het inschrijfgeld bedraagt € 7,-. Hoeve Zonneland aan de Zonnelandstraat 6 (4709RA Nispen) is volgens de organisatie eenvoudig via de eerste rotonde van de N262 richting Essen te bereiken. ‘Maar het is beter om via de tweede rotonde naar de permanence te rijden, want in dat geval blijft men met de wagen buiten het parcours’.

❯ Website Sportfrinten over de Ronde van Borteldonk

Wanneer: dinsdag 7 juli 2020 @ 20:00
Waar: Carillon Sint Janskerk, Markt

Zomeravond beiaardconcert Zomeravondklokken klinken vanaf de St. Jan. Concert door Joost van Balkom uit Den Bosch. De beiaardconcerten zorgen voor