web analytics

Rockin’ Wouw uitgegroeid tot evenement op Wouwse Markt (31 aug)

Op zaterdag 31 augustus is de vierde editie van Rockin’ Wouw. Het evenement is van 13:00 tot 23:00 uur op de nostalgische Markt van Wouw. Met onder andere bands, dansshows, een retromarkt en oldtimer auto’s, motoren en brommers. En ook voor de kids is er van alles te doen.

Het succes van Dancin’ Wouw is vooral te danken aan de initiatiefnemers Walter Voorheijen en Niels Bakker, twee ‘gedreven inwoners van Wouw’, zoals ze zichzelf voorstellen. Ze weten niet alleen een aardige formule te presenteren, maar slagen er ook in het evenement dank zij sponsors gratis te houden voor het publiek.

Bands
Op muziekgebied staan voor dit jaar drie bands op het programma: The Exposions Rokets (‘de nummer-1 rock&roll-band van de Benelux’), The Hot Dogs (‘die ook de muziek uit de jaren 60 en begin jaren 70 weer tot leven brengen’) en Mainline 55 (‘onze eerste liefde terug op het vertrouwde nest’).

Dans
Het evenement wordt opgeluisterd met dans-shows van The Thunderbirds. Overigens mag natuurlijk iedereen meedoen. De sfeer op de Markt wordt verhoogd met een retromarkt en oldtimer auto’s, motoren en brommers. Voor kinderen staan er onder andere een draaimolen en springkussen, en ook zijn er een schiettent en Kop van Jut.

Op de Markt
Voor het eerst is de Markt het decor van Rockin’ Wouw. ‘Het evenement in 2018 was fantastisch, met een megaopkomst. Toen realiaseerden we ons dat we aardig uit ons jasje gegroeid waren. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een meer geschiktere locatie, wat uiteindelijk de Markt in Wouw is geworden’, aldus Walter en Niels, die nog meer ‘retro-evenementen’ op hun naam hebben staan, zoals platenbeurzen, Elvis-dagen en alles met de jaren 50 en 60 te maken heeft.

Heel team
Voor Rockin’ Wouw hebben ze inmiddels een heel team om zich heen verzameld. Zoals Jacky (veiligheid en calamiteiten, verkeerscoördinator), Margo, Edwin Maas (teamleider horeca), voor veiligheid en verkeer Paul en Noah en voor begeleiding verkeer Adriaan, Gert-Jan en Lars.

❯ Website Rockin’Wouw
❯ Facebookpagina Rockin’ Wouw