web analytics

Rembrandtgalerij komt er puik uit te zien

Na een maand renovatie ziet de Rembrandtgalerij in de Westrand in Roosendaal er zo uit: de slingerende groenvakken (met verscheidene oversteekpunten) zijn klaar om ‘gevuld’ te worden en de nieuwe bestrating is ver klaar. Voor die bestrating zijn klinkers in verscheidene tinten gebruikt.

De oplevering van de ‘nieuwe’ Rembrandtgalerij is vermoedelijk 21 december. Daar gaat in ieder geval slager Gijssel van uit.

De oude boog bij de ingang (aan de kant van het Lucasplein) komt niet meer terug. In plaats daarvan komen zes Lindebomen. Het plan voorziet ook in meer groen. Met het oog op de klimaatverandering en het feit dat hoosbuien steeds heviger worden, wordt het plein zo ingericht dat het meeste hemelwater opgevangen wordt in de groenvakken waar de bodem het opneemt. ‘Zo ontlasten we het riool. Bij hoosbuien is dit echter niet voldoende, dan wordt het water bij verzadiging van de bodem door het riool afgevoerd’, aldus de gemeente.

Het middengedeelte krijgt behalve groen – met onder andere winterharde palmen – ook fietsrekken, banken en afvalbakken. En ook het beeld Moeder en kind krijgt er een plaatsje terug.

UPDATE 21 december: Het is nog te nat om de bomen en vaste planten te planten, liet de gemeente op 20 december weten. De feestelijke opening is verschoven naar januari. Om het tijdens deze kerstperiode toch nog enigszins gezellig te maken, zijn er kerstbomen geplaatst in de middenvakken.

Klik op een foto voor een grote afbeelding.