web analytics

Reflex met ‘Hond’ twee keer in De Kring (17-18 april)

Op woensdag 17 en donderdag 18 april speelt Theater Reflex in de kleine zaal van De Kring in Roosendaal. Joost Godschalk, Michael Graauwmans en Jeroen Schrauwen zijn de spelers in het stuk ‘Hond’, dat onder regie van Marionne van de Camp is ingestudeerd. Beide voorstellingen beginnen om 20:15 uur. Het gaat over vriendschap en drugsproblematiek.

Sinds 1985 maakt Theater Reflex toneelvoorstellingen voor jong en oud. Soms in een boerenschuur, een manege, een bibliotheek, een kerk of gewoon in het theater. Kaarten voor ‘Hond’ in De Kring kosten 16 euro.

Over ‘Hond’ zegt Reflex:
‘Een levensstijl waarin je al je lusten vervult, zonder er verder bij na te denken, lijkt leuk. Heel lang kan dit goed gaan, als je je verder niet te veel van andere mensen aantrekt. Maar de kans is groot dat deze manier van leven zich op een gegeven moment tegen je gaat keren. Want wij mensen hebben niet voor niets de mogelijkheid tegen onze behoeftes in te gaan, of er in ieder geval kritisch naar te kijken’.

‘Albert heeft deze vaardigheid nooit echt gebruikt en nu is hij verslaafd aan alle mogelijke drugs. Voor het eerst draagt hij de gevolgen van zijn levensstijl. Hij is erachter gekomen dat het zo niet langer kan en spreekt met twee vrienden af in een vakantiehuis ergens aan de Middellandse Zee. Zij weten echter niet wat er van ze wordt verlangd. De drie zijn goede vrienden van vroeger en zij zijn erheen gelokt met de smoes om gezellig met zijn drieën vakantie te vieren. Eef is zelf een drugsdealer, die ook aan Albert drugs heeft verkocht. Roel is een vader die een column schrijft en zijn leven niet helemaal meer ziet zitten. Als ze erachter komen waarom ze naar het vakantiehuis zijn gestuurd, stribbelen ze eerst tegen, maar uiteindelijk besluiten ze Albert toch te helpen. Dit gaat niet zo gemakkelijk, aangezien de man nooit heeft ervaren hoe het is om jezelf te onthouden van iets waar je lichaam zo naar smacht’.