web analytics

Realisatie WielerExperience op Red Band Sportpark gaat beginnen

Op het voormalig Red Band Sportpark aan de Buijenstraat in Roosendaal wordt donderdag 28 september om 15.30 uur door sportwethouder Toine Theunis het officiële startsein gegeven voor de realisatie van de WielerExperience. In het eerste kwartaal van 2018 moeten de werkzaamheden, die worden uitgevoerd door onder andere Koninklijke VolkerWessels-onderneming KWS, gereed zijn.

De WielerExperience wordt een uniek sportpark. Het terrein bestaat uit drie zelfstandige onderdelen. Als eerste een geasfalteerde wielerbaan van bijna een kilometer in de vorm van een ‘8’, met daarin opgenomen een kasseienstrook van 200 meter.

In de ene lus komt als tweede onderdeel een MBT-trail te liggen, waar onderdelen als een rots klim en afdaling, een jump en een north- en southshore worden opgenomen. Bij dat laatste onderdeel wordt er over vlonders gefietst. Daarmee kan de mountainbiker zich op zes meter hoge terpen technisch ontwikkelen.

Redelijk nieuw is het derde onderdeel, de pumptrack. De pumptrackbaan wordt met een afmeting van 3500 m2 de grootste van de wereld.

De pumptrack, gesitueerd op het binnenterrein van de voormalige atletiekbaan, is bestemd voor ‘alles wat wielen heeft’. Op dit circuit kun je fietsen, skeeleren of met een BMX rijden. Het belangrijkste doel is dat de jeugd daar hun fietstechniek kan ontwikkelen in een veilige omgeving.