web analytics

RBC wint van SC Gastel met 1-0

RBC heeft zondagmiddag 2 december in het stadion gewonnen met 1-0 van SC Gastel. Daarmee loopt de Roosendaalse club drie punten uit op medekoploper HVV’24, dat deze middag verloor van Clinge.

Bij rust was het nog 0-0. In de 53e minuut zorgde Jacques Dekker dat RBC de leiding kon nemen (1-0) en uiteindelijk de wedstrijd won.

RBC begon in deze opstelling: Joeri Leest; Mike Schalk, Quincy Schouten, Huub Schuit, Marouane Hamdoune; Mo Azaimi, Gino de Klerk, Jacques Dekker; Adnane Samra, Randy Elst, Anwar Tarfit.

Afkoelen
De wedstrijd werd nog ontsierd door een donkerrode kaart voor Jurgen Buuron na een smerige overtreding op de ingevallen Levy Schotel. Er ontstond een opstootje, waarbij de bank van SC Gastel het nodig vond om de confrontatie aan te gaan met de technische staf van de thuisploeg en de reservespelers van RBC. Er was een afkoelingsperiode nodig om de resterende minuten uit te spelen.

Door de zwaar bevochten overwinning en de nederlaag van HVV’24 bij Clinge (3-1 verlies) gaat de ploeg van Vos alleen aan kop in de Derde Klasse A. De ploeg uit Hulst volgt nu op drie punten. Nummer drie Roosendaal, dat op zijn beurt de topwedstrijd met Philippine won (3-1), volgt op vijf punten. Volgende week ontvangt RBC SAB uit Breda, de huidige nummer dertien van de competitie.

Foto’s Arthur Verbraak