web analytics

RBC wint van Clinge (1-2) en staat nog in top drie

RBC heeft zondag 28 oktober de wedstrijd tegen Clinge gewonnen met 1-2. Daarmee staat RBC na zes weken nog in de top drie van de 3e klasse A, na Roosendaal (1 punt verschil) en HVV’24 (2 punten verrschil).

Dat was ook al de ruststand, na doelpunten van Randy Elst (0-1) en Marouane Hamdoune (1-2). Dat tweede doelpunt viel kort na de gelijkmaker die Clinge op slag voor rust had gemaakt.

Het werd de 251e overwinning in het amateurvoetbal, weet de ‘statist’ van de Roosendaalse club. Vorige week boekte RBC tegen Philippine namelijk de 250e overwinning in het amateurvoetbal sinds de sanering van 1971. Hier hadden de oranje-witten 18 seizoenen (van 1971 t/m 1983 en 2012 t/m 2018) en 5 wedstrijden van de huidige jaargang voor nodig.

De ploeg uit het Zeeuws-Vlaamse grensdorp Clinge promoveerde vorig seizoen uit de Vierde Klasse en stond bij aanvang van de wedstrijd, na 5 wedstrijden, op de elfde plaats. Nu is dat de twaalfde plek.

Het was de eerste keer dat RBC tegen Clinge speelde voor de competitie. In 2012, het eerste seizoen na de herstart, speelden beide teams in Clinge tegen elkaar voor de 2e ronde van de districtsbeker. RBC, toen nog 5e klasser, versloeg 4e klasser Clinge met 0-3. In 2016 troffen beide teams elkaar in de nacompetitie voor promotie naar de Derde Klasse. Na een eerdere 2-0 thuisoverwinning werd Clinge daarna op eigen veld met 2-8 vermorzeld door de Roosendalers, die zich daarmee plaatsen voor de finale. Daarin bleek Bavel echter te sterk.

❯ Uitslagen van de andere clubs uit Roosendaal

Foto’s Arthur Verbraak