web analytics

RBC wint met 5-0 van Philippine

RBC heeft Hemelvaartsdag de inhaalwedstrijd tegen het hoger geclasseerde Philippine met 5-0 gewonnen. Daarmee is RBC opgeklommen naar de zevende plek in de derde klasse A. De wedstrijd begon een half uur later omdat de scheidsrechter wegens een ongeluk niet op tijd aanwezig kon zijn. Er werd een invaller ingezet.

RBC en Philippine ontmoetten elkaar nog nooit in Roosendaal voor een officiële wedstrijd. De eerste keer dat beide club tegen elkaar speelden was in oktober vorig jaar. In Philippine kwamen de Roosendalers op achterstand, maar trokken de stand vroeg in de tweede helft gelijk. In de slotfase van het duel leek de ingevallen Jovanni van Nijnatten RBC aan de overwinning te helpen. De scheidsrechter keurde het doelpunt eerst goed, maar na overleg met de grensrechter werd het doelpunt alsnog afgekeurd en bleef het 1-1.

Spelverloop:
78’ Publiekswissel voor Jovanni van Nijnatten. Jari Voeten komt er in. Aaron Dekkers wordt vervangen door Sven van Son
76’ Ook een tweede goal voor Jovanni van Nijnatten. Hij zet RBC op 5-0
75’ Michiel Kuipers vervangt Huub Schuit
73’ Tweede doelpunt voor Mujib Yaqoubi: 4-0 voor RBC
68’ RBC heeft de zege zo goed als binnen. Jovanni van Nijnatten scoort 3-0
58’ Mujib Yaqoubi zet RBC op een 2-0 voorsprong
39’ Mike Schalk’s doelpunt wordt afgekeurd vanwege buitenspel.
33’ Gino Pieter zet RBC op een 1-0 voorsprong

Opstelling RBC tegen Philippine: Thierry Aarts; Mike Schalk, Gino Pieter, Huub Schuit, Joey Tak; Aaron Dekkers, Randy Elst, Lars de Voogd; Mujib Yaqoubi, Jovanni van Nijnatten, Anwar Tarfit

Foto’s Arthur Verbraak