web analytics

RBC wint met 0-4 van Hontenisse en staat nu veilig

RBC heeft zondag met 0-4 gewonnen van Hontenisse. Daarmee staat RBC nu veilig en zal het komend seizoen opnieuw kunnen uitkomen in de derde klasse. De Roosendaalse ploeg staat nu negende en is nog kanshebber voor de derde periodetitel.

Bij rust was het 0-1 dank zij een doelpunt van Mujib Yaqoubi. Die scoorde ook het laatste doelpunt, de 0-4 dus. Jovanni van Nijnatten scoorde de 0-2 en Randy Elst de 0-3. De Roosendalers waren de gehele wedstrijd de betere ploeg, maar drukte dat pas halverwege de tweede helft uit in doelpunten.

Gepakt
Vanaf het beginsignaal trok RBC het initiatief naar zich toe. Een snel doelpunt leek ook te vallen toen Randy Elst met een mooie beweging een verdediger van de thuisploeg op de achterlijn uitkapte, maar zijn inzet werd vlak voor de doellijn weggewerkt. Daarna kreeg Mujib Yaqoubi een schotkans, maar zijn inzet werd simpel gepakt door de doelman.

Buitenspel
Halverwege de eerste helft was het wel raak. Yaqoubi zette zelf zijn aanval op, via een een-twee kwam hij vrij voor de doelman, kapte onderweg nog een tegenstander uit en schoot rustig de 0-1 op het scorebord. Vlak voor het rustsignaal schoot Anwar Tarfit RBC op 0-2 na een mooie pass van Elst, maar zijn inzet werd afgevlagd voor buitenspel.

Meer risico
In de tweede helft nam Hontenisse meer risico. De verdediging van RBC had, ondanks de druk van Hontenisse, weinig moeite om aanvallen onschadelijk te maken. De ruimte die achter de verdediging van de thuisploeg lag werd in eerste instantie niet goed benut. Na ruim twintig minuten in de tweede helft wist RBC de score te verdubbelen via een corner. Elst wist met een strakke voorzet Jovanni van Nijnatten te bereiken die de bal via het hoofd in de kruising liet belanden.

Daarna maakte RBC aan alle illusies meteen een einde. Elst wist een minuut later de 0-3 op het scorebord te zetten via een bekeken lob. Tegen het eind van het duel wist RBC ook nog een vierde goal te maken via een mooi opgezette aanval. Yaqoubi lanceerde Aaron Dekkers, die vervolgens de doorgelopen Yaqoubi wist te bereiken en hij rondde af, 0-4.

❯ Website RBC

Foto’s Arthur Verbraak