web analytics

RBC wint eindelijk weer eens eerste competitiewedstrijd (1-0)

RBC heeft zijn eerste competitiewedstrijd op zondag 23 september thuis met 1-0 gewonnen van VVR uit Rijsbergen. Het enige doelpunt in de wedstrijd werd in de 54e minuut gemaakt door Gino de Klerk. Aan het eind van de wedstrijd liep Adnane Samra nog een rode kaart op.

In de eerste helft was er in de 36e minuut een grote kans voor Randy Elst om de score te openen, maar de keeper van VVR wist dat te voorkomen. Het bleef 0-0. Ook na een strafschop in de 43 minuut bleef het 0-0. Anwar Tarfit miste na een overtreding op hemzelf.

RBC begon met deze opstelling: Joeri Leest; Quincy Schouten, Anass el Gamali, Jeroen Molenaar; Marouane Hamdoune; Gino de Klerk, Levy Schotel, Mo Azaimi; Adnane Samra, Randy Elst, Anwar Tarfit. Dat bleef ook zo na rust. In de 90e minuut kwam Gijs Gommeren in het veld om Randy Elst te vervangen.

Voor VVR was het na elf jaar weer de eerste wedstrijd in de derde klasse. Vorig jaar promoveerden de blauwwitten via de nacompetitie vanuit de vierde klasse. Voor RBC betekende de 1-0 uitslag een mooi begin. Al vier seizoenen was het de oranjehemden niet gelukt om de eerste wedstrijd te winnen.

❯ Meer voetbaluitslagen in het weekend 23 setember

Foto’s Arthur Verbraak