web analytics

RBC voor tweede bekerduel naar Dioz (9 sept)

RBC gaat zondagmiddag 9 september naar Dioz voor het tweede duel in de groepsfase van de bekerwedstrijden. De eerste wedstrijd tegen De Fendert werd zaterdag 1 september met 4-1 gewonnen. De derde wedstrijd is zondag 16 september, weer thuis tegen De Schutters.

Makkelijk ging het 1 september tegen De Fendert niet, maar mede door twee strafschoppen van Anwar Tarfit kon de Roosendaalse ploeg met een 4-1 overwinning van het veld stappen.

In tegenstelling tot de vermoedelijke opstelling was er in de punt van de aanval een plek gereserveerd voor Adnane Samra. Randy Elst begon op de bank. Gijs Gommeren was absent en Jaques Dekkers en Mo Azaimi konden niet in actie komen vanwege een schorsing.

Prachtige treffer
De ploeg van trainer-coach Henk Vos begon net als tegen Rijen niet met aanvallende intenties. RBC trok zich terug op de eigen helft en als het de bal had was het deze ook weer snel kwijt. Pas na ruim tien minuten trok de thuisploeg het initiatief naar zich toe. RBC kwam een aantal keer gevaarlijk voor de goal, maar een doelpunt leverde dat niet op. Na ruim een half uur was het plotsklaps wel raak en het was meteen ook een prachtige treffer.

Hakbal
Marouane Hamdoune werd met een lange pass vrij voor de keeper gezet. De linksback zag de bal achter zich komen, maar Hamdoune wist met hakbal de uitkomende keeper alsnog te verschalken: 1-0. Na de 1-0 werd het ook snel 2-0. Anass el Gamali kwam aan de rechterkant het strafschopgebied binnen, omspeelde de keeper die op zijn beurt El Gamali tegen de vlakte bracht: penalty.

Vaste strafschoppennemer Anwar Tarfit ging achter de bal staan en schoot raak. Door de twee snelle treffers probeerde RBC door te drukken, maar de Roosendaalse ploeg kreeg de muur die inmiddels was opgetrokken rond het strafschopgebied van De Fendert niet beslecht.

Aansluiting
In de tweede helft wist De Fendert al snel de aansluitingstreffer te maken. Na een fout achterin kon Janko Raaymakers er 2-1 van maken. Na ruim een uur spelen kreeg RBC opnieuw een strafschop. Bij een corner werd Huub Schuit bijna in het doel geduwd en de scheidsrechter kon niets anders dan de thuisploeg opnieuw een strafschop te geven.

Opnieuw was Tarfit de persoon die achter de bal ging staan en opnieuw kon hij de bal uit het net meenemen: 3-1 (zie foto). Daarvoor kreeg RBC’s linksbuiten ook al een goede kans, maar zijn afstandsschot werd knap uit het doel getikt. Tien minuten voor tijd maakte Mujib Yaqoubi er nog 4-1 van. Hij kwam vrij voor de keeper en wist met een boogbal de vierde treffer voor RBC te noteren.

Foto’s Arthur Verbraak