web analytics

RBC verliest van Hoeven, maar scoort de periodetitel

RBC heeft zondag 27 mei met 1-2 verloren van kampioen Hoeven en kan zich gaan richten op de nacompetitie. Volgende week wacht 2e klasser Unitas ‘30. Er is ook nog goed nieuws te melden: door de nederlaag van Terneuzen en het gelijkspel van Roosendaal is RBC inmiddels verzekerd van de periodetitel in de derde klasse A.

De wedstrijd begon later omdat Hoeven andere broeken en kousen moest aantrekken van scheidsrechter en er felicitaties van RBC waren voor kampioen Hoeven. En na een minuut of vijf spelen werd de wedstrijd alweer stilgelegd vanwege naderend onweer.

Na de spelhervatting was het bij rust 1-1. Huib Schuit had RBC op voorsprong gezet, maar een paar minuten later werd het 1-1. In de tweede helft wist Erwin Roks Hoeven op 1-2 te zetten. Een minuut of vier later probeerde Jan Voeten te scoren, maar de bal knalde op de lat en het bleef 1-2.

RBC ging van start met Thierry Aarts; Mike Schalk, Gino Pieter, Huub Schuit, Joey Tak; Aaron Dekkers, Randy Elst, Lars de Voogd; Mujib Yaqoubi, Jovanni van Nijnatten, en Anwar Tarfit. In de loop van de wedstrijd werd de geblesseerde Gino Pieter vervangen door Michiel Kuipers, Aaron Dekkers door Sven van Son en Randy Elst door Jan Voeten.

Wedstrijdverslag
De thuisploeg nam meteen het initiatief, maar dit werd al snel overgenomen door Hoeven dat enkele grote kansen kreeg. Eerst tikte doelman Thierry Aarts een bal uit de kruising en even later leek Hoeven op voorsprong te komen via een hoekschop. Twee keer werd een rebound door Aarts uit het doel gehouden.

RBC wist uit een corner wel tot scoren te komen. Huub Schuit wist de bal in de verre hoek te knikken (zie foto). Een minuut later lag de gelijkmaker er echter al in. Aarts speelde de in de dekking staande Mike Schalk via de lucht aan, die meteen de bal verloor. Jim Franssen liep bij de eerste paal de lage voorzet tegen de touwen, 1-1.

Na de gelijkmaker kreeg de thuisploeg enkele mogelijkheden voor een hernieuwde voorsprong. Jovanni van Nijnatten kreeg twee grote kansen. Bij zijn eerste inzet raakte hij de bal verkeerd en vlak voor het rustsignaal kreeg hij nog een veel grotere mogelijkheid, maar zijn kopbal werd door de doelman gekeerd.

In de tweede helft kreeg RBC voldoende mogelijkheden om weer op voorsprong te komen, maar een doelpunt viel er niet. Die viel wel aan de andere kant. Trainer-coach Danny Mathijssen, al wetende dat RBC kampioen van de derde periode was, wisselde enkele vaste basiskrachten. Achterin ging het daarna bij de eerste goede aanval van Hoeven mis. Een voorzet werd niet goed uitverdedigd en Erwin Roks kon de bal in het dak van het doel schieten. In de slotfase leek Jari Voeten de stand nog gelijk te trekken, maar zijn schot ketste af op de lat.

Foto’s Arthur Verbraak