web analytics

RBC stuurt Breskens dan toch nog met nul punten naar huis (1-0)

In de laatste fase van de wedstrijd heeft RBC dan toch zondagmiddag 22 oktober de wedstrijd tegen Breskens met 1-0 gewonnen. Daar gingen heel wat pogingen om te scoren aan vooraf. In de eerste helft kwamen de ploegen niet verder dan 0-0.

Anwar Tarfit schoot tegen de paal, Michiel Kuipers kreeg een levensgrote kans, het werd bijna 1-0 door Wesley van Zundert. Maar het bleef allemaal bij ‘bijna’.

De laatste fase van de westrijd werd nog een roerige. Even na het doelpunt in de 85e minuut liep Mujib Yaqoubi geel op en in de allerlaatste fase kreeg de Breskens-doelman nog een rode kaart voorgehouden voor hands buiten de 16.

Met die uiteindelijke 1-0 overwinning werd een heel oude traditie voortgezet. In het (verre) verleden speelde RBC vijf keer tegen Breskens. Dat was in de tweede klasse in de jaren ’40. Die vijf keer kwam RBC als winnaar uit de bus. En nu dus weer.

Breskes stond voor de wedstrijd twee punten boven RBC in de ranglijst van de derde klasse. Op de tiende plaats, terwijl RBC het met een twaalfde plaats moest doen. Die situatie is ingelopen. Maar het was natuurlijk nog maar de vijfde speelronde.

📷 Foto’s Arthur Verbraak

Klik op foto voor grotere afbeelding

Wanneer: zondag 12 juli 2020 @ 09:30
Waar: Natuurpoort Wouwse Plantage, Schouwenbaan

Landgoedwandeling Een wandeling door het landgoed Wouwse Plantage en het Plantage Centrum waarbij wetenswaardigheden over de gebouwen en de historie