web analytics

RBC pakt maar één punt uit wedstrijd tegen MOC’17

Eén punt. Dat is alles wat RBC zondag 3 februari uit de thuiswedstrijd tegen MOC’17 wist te halen. Al drie thuiswedstrijden op rij is er geen winst behaald. Het aantal verliespunten ten opzichte van HVV’24 is inmiddels opgelopen naar vier punten.

Het werd dus 2-2-, mar daarbij moet wel gezegd worden dat RBC terugkwam na een 0-2 achterstand.

De eerste grote kans was voor RBC toen Adnane Samra door wist te breken op rechts, maar zijn lage voorzet bereikte niemand. Binnen een half uur gaf de thuisploeg twee doelpunten weg. Eerst werd Mo Azaimi aangespeeld in de dekking, zonder coaching. Hij verloor meteen de bal en via enkele schijven kon Donovan Carolus de 0-1 op het scorebord zetten. Twintig minuten later was het Tom Sanen die geklungel in de defensie van RBC afstrafte, 0-2.

RBC nam in de twwede helft het initiatief wel meteen bij aanvang van het fluitsignaal en binnen vijf minuten noteerden de Roosendalers ook de aansluitingstreffer via Tarfit na een goede pass van Samra. Het was het sein om zo snel mogelijk de gelijkmaker te forceren. Anass el Gamali schoot tegen de onderkant van de lat en Marouane Hamdoune kopte in vrijstaande positie in de handen van de keeper.

Samra kwam daarna nog alleen voor de doelman, maar die redde bekwaam. Een kleine twintig minuten voor tijd schoot Hamdoune de verdiende gelijkmaker binnen. Hij brak op links door, kwam naar binnen toe en schoot met zijn verkeerde been van afstand in de verre hoek, 2-2 (zie foto).

RBC probeerde daarna de overwinning binnen te halen, maar MOC’17 kwam er ook een aantal keer gevaarlijk uit. De Voogd wist na goed positioneren na een verloren bal van Schotel erger te voorkomen. De Roosendalers wisten geen grote kansen meer te ontwikkelen na de gelijkmaker.

Foto’s Arthur Verbraak