web analytics

RBC pakt geen kostbare punten in Ulvenhout

Oef. RBC heeft zondag 13 mei een belangrijke wedstrijd verloren. Het werd in Ulvenhout bij UVV’40 2-0. Bij winst zouden de oranjehemden zich zo goed als zeker veilig hebben kunnen voelen. Maar het werden geen drie punten, maar nul. De thuiswedstrijd werd trouwens ook verloren. Toen waren de mannen uit Ulvenhout RBC de baas met 0-3.

Bij rust was het nog 0-0. Door de nederlaag zakt RBC naar de negende plek. Het staat twee punten boven de degradatiestreep. Volgende week gaan de Roosendalers op bezoek bij Hontenisse, de ploeg die de twaalfde stek in handen heeft. Bij winst is RBC zeker van nog een jaar derde klasse.

Schaars
In de eerste helft was het tempo niet hoog aan de kant van RBC. Van het snelle spel op het kunstgras van de afgelopen weken in eigen huis was weinig te bekennen. Wel moet opgemerkt worden dat de grasmat van een bedenkelijk niveau was. De ploeg uit Ulvenhout beperkte zich vooral tot verdedigen. Kansen waren schaars. Mujib Yaqoubi kopte uit een voorzet ruim voorlangs. Jovanni van Nijnatten kreeg de grootste mogelijkheid. Hij werd door Lars de Voogd vrij voor de keeper gezet, maar zijn inzet werd gekeerd door een goed uitkomende doelman.

In de tweede helft ging het veldspel van RBC in rap tempo omhoog. Met snelle combinaties werden nu wel bressen geslagen in de verdediging van UVV ’40. Anwar Tarfit wist soleerde langs drie spelers van de thuisploeg en werd tegen de grond gewerkt: penalty. Tarfit ging zelf achter de bal staan. De snelle buitenspeler had het gehele seizoen nog geen strafschop gemist, maar uitgerekend nu zag hij zijn inzet langs de verkeerde kant van de paal gaan.

Kwestie van tijd
Ondanks de misser leek een doelpunt van RBC slechts een kwestie van tijd. Van de thuisploeg had de ploeg van trainer-coach Danny Mathijssen weinig te duchten. Op de middenlijn werden alle lange ballen snel in de kiem gesmoord. Het was dan ook RBC zelf die UVV ’40 terug in de wedstrijd bracht. Een terugspeelbal op doelman Thierry Aarts werd verkeerd op waarde geschat door de goalie. Hij trachtte Joey Tak te bereiken, maar de spits wist de bal op te pikken. Een doelpunt werd echter door diezelfde Aarts voorkomen.

RBC schrok echter wel van die enorme kans en het geloof bij de thuisploeg in een resultaat begon toe te nemen. De Roosendalers moesten na die grote kans achteruit. Buiten enkele gevaarlijke voorzetten en corners kwam de thuisploeg niet. RBC nam de regie hierna weer over, maar een lange bal van achteruit werd de ploeg nu wel fataal. Huub Schuit kon de spits van UVV ’40 niet afremmen die op zijn beurt de bal beheerst raak schoot.

Tien man
Mathijssen greep in na de 1-0 achterstand. Gino Pieter werd naar voren gestuurd. De hoop werd opnieuw op Pieter gezet, die eerder al een blamage op bezoek bij FC Bergen wist te voorkomen. RBC bleef echter voetballend de oplossing zoeken. Constant werd geprobeerd door het centrum van de verdediging te geraken. Het centrum was zo overvol dat, nadat bijvoorbeeld Randy Elst drie man had gepasseerd er nog vijf man klaar stonden om hem de weg naar het doel onmogelijk te maken. Een keer wisten de Roosendalers wel door de verdediging te geraken toen Tarfit vrij voor de doelman kwam. Zijn inzet werd echter gekeerd.

Nadat UVV ’40 door een blessure met tien man verder moest, zij hadden namelijk al drie keer gewisseld, stuurde Mathijssen ook Schuit nog naar voren. Opnieuw werd een lange bal RBC fataal. De ingevallen Michiel Kuipers verloor het duel op de middenlijn, waarna de aanvaller van UVV ’40 opnieuw alleen op Aarts af kon gaan die kansloos was, 2-0.

❯ Website RBC

Foto’s: Arthur Verbraak

 


 

 

 

Wanneer: zondag 12 juli 2020 @ 09:30
Waar: Natuurpoort Wouwse Plantage, Schouwenbaan

Landgoedwandeling Een wandeling door het landgoed Wouwse Plantage en het Plantage Centrum waarbij wetenswaardigheden over de gebouwen en de historie