web analytics

RBC na winst in Zevenbergen (1-3) de winterkampioen

RBC heeft zondag 16 december de laatste reguliere competitiewedstrijd tegen (en bij Virtus op Sportpark De Meeen in Zevenbergen) gewonnen met 1-3. En daarmee sluit RBC het jaar 2018 af als winterkampioen. RBC wide als koploper in de 3e klasse A de winterstop in gaan en dat is dus gelukt. Door het gelijkspel tegen SAB zagen de oranjehemden de voorsprong op HVV’24 slinken tot één punt.

In de 41e minuut kreeg Virtus-speler Kay Heeren een rode kaart, en direct nadat Virtus met tien man verder moest, zette Randy Elst RBC op 0-1 voorsprong. Dat werd ook de ruststand, want Joeri Leest stopte een aan Virtus toegekende penalty.

In de tweede helft liet RBC de club uit Zevenbergen ondanks een mannetje meer op 1-1 komen. De ingevallen Mujib Yaqoubi zette RBC eindelijk weer op voorsprong: 1-2.

Daarna maakte Adnane Samra nog een goal in het voordeel van RBC en daarmee was de wedstrijd beslist.

Opstelling
Dit zijn de mannen die Henk Vos namens RBC het veld in stuurt tegen Virtus: Joeri Leest; Mike Schalk, Quincy Schouten, Jeroen Molenaar, Marouane Hamdoune; Randy Elst, Levy Schotel, Mo Azaimi; Jacques Dekker, Adnane Samra, Anwar Tarfit.

Foto’s Arthur Verbraak