web analytics

RBC laat Terneuzen zonder punten naar huis gaan (3-2)

RBC heeft zondagmiddag 7 oktober thuis met 3-2 gewonnen van Terneuzen. Bij rust stond RBC al voor met 2-1. Het eerste doelpunt viel in de 28e minuut. Randy Elst zette Anwar Tarfit voor de keeper en die trapte binnen (1-0).

Die voorsprong duurde niet lang. Een paar minuten later al verschalkte Mark Verwei van Terneuzen keeper Joeri Leest met een mooie vrije trap (1-1).

En ook die stand hield het maar een paar minuten uit. Marouane Hamdoune zette RBC in de 34e minuut op 2-1. Dat werd ook de ruststand.

Kansen
Kort na de hervatting kreeg RBC twee aardige kansen. Eerst was er een mooie kans voor Levy Schotel, maar die werd door de keeper van Ternezuen gestuit. Een minuutje later miste Randy Elst alleen voor de keeper. RBC had die eerste fase van de tweede helft niet alleen pech. In de 51e minuut bleef het 2-1 dank zij een uitstekende redding van Joeri Leest.

Toch wist Mark Verwei van Teurneuzen in de de 55e minuut de gelijkmaker (2-2) te maken. Dat kon door een misverstand tussen Mike Schalk en Joeri Leest.

Moegestreden
Randy Elst bracht de Roosendaalse club in de 61e minuut een schitterende goal te maken (3-2) Moegestreden werd Elst in de 76e minuut vervangen door Gijs Gommeren. Tien minuen eerder was Jacques Dekker al het veld opgekomen om Levy Schotel te vervangen.

❯ Uitslagen Roosendaalse voetbalclubs
❯ Uitslagen vrouwenvoetbal

Foto’s Arthur Verbraak