web analytics

RBC houdt de drie punten tegen Terneuzen thuis (2-1)

Opluchting bij RBC. Zondag 1 april werd thuis in het Herstaco-stadion met 2-1 gewonnen van Terneuzen. Die drie punten zijn hard nodig; die geven de Roosendaalse ploeg, die aan de onderkant van de ranglijst in de derde klasse A staat, weer even lucht. Volgende week moet het tegen hekkensluiter FC Bergen toch ook mogelijk zijn de winst binnen te halen?

In de uitwedstrijd in Terneuzen in novembert verloor RBC nog met 3-0. Dat nu gewonnen werd, moet de burger – lees RBC-fan, weer wat moed geven…

De Roosendaalse ploeg begon met de opstelling Thierry Aarts, Mike Schalk, Gino Pieter, Michiel Kuipers, Sebastian Verhulst, Lars de Voogd, Randy Elst, Sven van Son, Mujib Yaqoubi, Jovanni van Nijnatten, Anwar Tarfit.

In de twaalfde minuut zag het er goed uit, toen Anwar Tarfit het doel wist te vinden. Maar wegens buitenspel werd het doelpunt afgevlagd. Het eerste echte doelpunt van de wedstrijd viel de dertigste minuut, maar was wel voor de tegenstanders. Die wisten een corner goed te benutten. Nog voor de rust scoorde Anwar Tarfit uit een voorzet van Mike Schalk de gelijkmaker.

Met die stand ging de rust in. in de 78e minuut konden de RBC-fans uit hun dak gaan, toen – opnieuw – Anwar Tarfit de stand op 2-1 wist te brengen, door te scoren uit een penalty (2-1).

Foto’s Arthur Verbraak