web analytics

RBC haalt niet meer dan gelijkspel bij Zundert

RBC heeft zondag 29 september 1-1 gelijkgespeeld tegen Zundert. Al binnen twee minuten kwam de Roosendalse club in Zundert op achterstand: 0-1. Nog voor rust wist Anwar Tarfit de stand gelijk te krijgen, en dat was het dan. In de tweede helft gebeurde er niet veel meer.

Door de afwezigheid van Aboubacar Coulibaly moest trainer/coach Koos Waslander een aantal omzettingen doen. Bilal Dadi werd nu als verdedigende middenvelder opgesteld en Gino de Klerk nam de positie van Coulibaly over. In het doel kreeg nu Barry Knook de voorkeur. In de punt begon Mujib Yaqoubi.

Meteen raak
De eerste aanval van Zundert leverde meteen een doelpunt. Yorben Bus werd er op rechts uitgelopen en de bal werd bij de tweede paal binnengewerkt. De thuisploeg had daarna geen enkele aandrang om meer druk naar voren te geven, dit bleef tot het laatste fluitsignaal zo.

Tempo
RBC mocht de bal hebben en voerde het tempo in de eerste helft nog flink op. Dat resulteerde ook in grote kansen. Jari Rommens was er twee keer dichtbij. Eerst zag hij zijn inzet tot corner verwerkt worden en even later schoot hij op de paal. Na een half uur moest het spel stilgelegd worden, toen Rommens iets te fel doorging op een tegenstander. Een ongelukkige valpartij resulteerde echter in een drama, waarbij de tegenstander per ambulance naar het ziekenhuis gebracht moest worden.

Grote kans
Het oponthoud had geen verlammende werking op RBC. De Roosendaalse ploeg werd sterker en kreeg vlak voor rust nog een grote kans via Yoran de Bruijn. Dadi had een sublieme pass, waarbij De Bruijn alleen voor de doelman kwam. De keeper redde echter op de inzet. Daarna was Tarfit wel trefzeker. Rommens ging goed door in de zestien en bereikte Tarfit die op zijn beurt de gelijkmaker op het scorebord bracht.

Weinig
In de tweede helft gebeurde er weinig. Zundert trok zich nog verder terug en probeerde via counters RBC pijn te doen. Die werden, in tegenstelling tot voorgaande wedstrijden, wel onschadelijk gemaakt. Vooral Gino Pieter speelde een belangrijke rol daarin. Het was dan ook niet verwonderlijk dat uitgerekend hij een bal van de doellijn schoot, nadat een makkelijke voorzet door de handen van Knook glipten – mogelijk ingegeven door de vele regen.

Foto: Arthur Verbraak