web analytics

RBC begint tweede periode met zeperd

RBC is slecht uit de winterstop gekomen. Met een strafschop en een afstandsschot werd RBC thuis in het stadion door Steenbergen afgestraft. Door de nederlaag kan Roosendaal op een gelijk aantal punten komen en HVV’24 staat in verliespunten boven RBC. Dinsdag (22 januari) ontmoet RBC Roosendaal in de vierde ronde van de beker en komende zondag staat de kraker Roosendaal – RBC nogmaals op het programma.

RBC begon met de gebruikelijke namen aan de aftrap. Alleen Jacques Dekker ontbrak, vanwege een bovenbeenblessure. Levy Schotel nam zijn plek over. In de voorbereiding op de tweede seizoenshelft werd tevens het systeem omgegooid bij de Roosendalers. In plaats van 4-3-3 werd er met twee tienen gespeeld (Randy Elst en Levy Schotel) in een 4-4-2 opstelling. Ook vandaag was dat het geval.

Kwestie van tijd
Steenbergen nam na de aftrap het initiatief. De blauw-witten kregen ook een eerste kans die goed gepakt werd door doelman Joeri Leest. Na de eerste tien minuten nam RBC de regie over en leek een doelpunt een kwestie van tijd. De Roosendalers hadden echter moeite om – als het in kansrijke positie kwam – een schot op doel af te leveren.

Anwar Tarfit kreeg in de eerste helft twee maal een goede kans. Eenmaal werd hij afgevlagd, maar zijn inzet ging ook naast. Bij de tweede bal van Elst was zijn aanname verkeerd en kon de keeper de bal zo optillen. Tarfit kreeg nog meer kansen, want een lob ging over de goal en na een steekpass kwam hij niet goed uit met zijn passen en kon alleen tegen de keeper schieten om een corner te pakken.

Strafschop
Steenbergen was al een tijdje niet meer voor de goal gekomen, maar tien minuten voor rust kreeg het wel een strafschop. Eerder werd Elst ook in het strafschopgebied neergehaald, maar dat werd weggewuifd. Jeroen Molenaar legde een aanvaller van Steenbergen neer, al deed Molenaar het voorkomen dat het een schwalbe was. Het leverde hem een gele prent op. Leest zat in de goede hoek, maar kon de inzet niet keren. Iets daarvoor schoot Steenbergen van grote afstand nog op de bovenkant van de lat.

Na de rust moest RBC, net als grote delen in de eerste helft, tegen een muur van verdedigers opboksen. Kansen waren er zat om iets aan de achterstand te doen. Adnane Samra schoot op de vuisten van de keeper, niet veel later zag hij zijn inzet in het zijnet gaan. Een voorzet van Samra was net te hoog voor de bij de tweede paal aanstormende Tarfit.

Rollertje
Diezelfde Tarfit kwam alleen voor de keeper, maar kwam niet verder dan een rollertje. “Ik wilde hem over de keeper heen lobben, maar niets lukte vandaag,” zo stelde de teleurgestelde aanvoerder. Vos bracht eerst met Anass el Gamali en later Mujib Yaqoubi nieuwe spelers in de ploeg. Maar ook zij konden het tij niet keren. El Gamali schoot na een hoekschop net over en Tarfit zag een inzet uit de hoek getikt worden. El Gamali kopte uit een genomen hoekschop van Mo Azaimi recht in de handen van de keeper.

Steenbergen kwam nog eenmaal in scoringspositie. Vanaf de rand van de zestien schoten zij dwars door het midden, waar Leest genageld stond: 0-2. Quincy Schouten werd nog naar voren gestuurd, maar meer dan een simpel tegen te houden kopbal kwam de centrumverdediger ook niet.

Foto’s: Arthur Verbraak