web analytics

Rainbows: Yara Jochems kampioen dance twirl NK Runner-up

Drie leden van twirlvereniging The Rainbows uit Roosendaal waren afgelopen zaterdag (15 december) bij de voorrondes voor Senior Intermediate in Almere en vijf leden waren zondag bij het NK Runner-up (beginners), dat ook in Almere werd gehouden. Yara Jochems werd daar Nederlands kampioen Dance Twirl Junior Runner-up.

De drie leden (Renske Hartensveld, Els van Vught en Lineke Veldhoen) die zaterdag naar de voorrondes gingen, kwamen samen op vijf onderdelen uit, waaronder alledrie op 1-baton. Een categorie met 49 deelnemers, van wie de eerste vijftien naar het NK mogen. Renske slaagde er in daar bij te komen, door veertiende te worden. Els en Lineke kwamen daarnaast ook nog in de categorie Dancetwirl uit. Els werd tweede en kan dus op dit onderdeel naar het NK. Lineke viel met haar zestiende plek net buiten de boot.

Uitslagen Voorronde:
Renske Hartensveld – 1-baton Senior Intermediate- 14e plaats, plaatsing voor het NK
Els van Vught – 1-baton Senior Intermediate- 28e plaats
Lineke Veldhoen – 1-baton Senior Intermediate- 40e plaats
Els van Vught – Dancetwirl Senior Intermediate- 2e plaats, plaatsing voor het NK
Lineke Veldhoen – Dancetwirl Senior Intermediate- 16e plaats

NK Runner-up
En dan het NK Runner-up (beginners) van zondag. Daaraan deden vijf Rainbows mee, op zes onderdelen. Yara Jochems behaalde hier de Nederlands Kampioenstitel met haar onderdeel Dance Twirl en met 2-baton behaalde ze een mooie 4e plaats. Die stond dus terecht te stralen op het podium.
Lineke deed dit jaar voor het eerst het onderdeel Super X Strut en pakte gewoon even een podiumplaats op het NK: het brons was voor haar.
Ook was het een spannende dag voor de drie jongste Rainnbows. Nienke, Esmée en Misia, net begonnen met solo, maakten een mooi debuut op dit NK. Misia werd zevende, Esmee negende en Nienke veertiende.

Uitslagen NK Runner-Up:
Yara Jochems – 2 baton Junior Runner-up – 4e plaats
Lineke Veldhoen – Super X Strut Senior Runner-up – BRONS 3e plaats
Misia Pelka – DanceTwirl Juvenile Runner-up – 7e plaats
Esmëe van Unnik – DanceTwirl Juvenile Runner-up – 9e plaats
Nienke Prevoo – DanceTwirl Juvenile Runner-up – 14e plaats
Yara Jochems – Dance Twirl Junior Runner-up – NEDERLANDS KAMPIOEN

Trainen voor NK
Een kerstvakantie zit er voor een aantal leden en docenten niet in, want er moet hard getraind worden voor het NK Twirling op 12 en 13 januari in Almere. Op de zaterdag gaan twee smallteams en 17 solo-onderdelen de vloer op en op de zondag twee smallteams, één largeteam en 3 solo-onderdelen. En mocht er iemand zich zaterdags in de kampioensklasse in de top-6 plaatsen, dan gaat die door naar de derde ronde op zondag.

Foto boven: Rechts: Yara Jochems, Nederlands kampioen Dance Twirl Junior Runner-up. Links: Renske, Lineke en Els bij de voorronde 1-baton.
 
Esmee in actie
 

Lineke X-strut
 
Misia dance
 
Nienke dance
 
Nienke en-Misia en frechts Yara 2-baton
 
Yara dance