web analytics

Rainbows op jacht naar laatste plaatsingspunten

Twirlsters die mee willen doen aan de voorrondes van het NK, hebben – per onderdeel – twee plaatsingspunten nodig, die te verdienen zijn op wedstrijden. De tijd begint te dringen, dus gaan deze weken ook enkele leden van The Rainbows ‘tussendoor’ op wedstrijd. Zo deden de zusjes Chantal Verschoor en Michelle Stolk zaterdag 5 oktober mee aan een wedstrijd in Zwijndrecht. Samen deden ze mee op 5 onderdelen. In vier gevallen leverde dat inderdaad vier keer een plaatsingspunt op.

Michelle heeft 2 solo onderdelen: 1 baton en dance twirl. Bij de start van deze wedstrijd is Michelle met 1 baton al zeker van een uitnodiging voor de voorrondes en met dance twirl heeft ze nog 2 maal een plaatsingspunten nodig. Haar doel van deze dag is alvast 1 x plaatsingspunten binnen te halen. Ook doet Michelle nog samen met Misia Pelka een duo-optreden , waarvoor e ook al 1 x plaatsing binnen hebben.

Gepromoveerd
Chantal draait een super seizoen en is dit jaar met alle drie haar solo-onderdelen gepromoveerd naar de allerhoogste klasse Advance. Hierdoor is ze ook met al haar solo-onderdelen al zeker van een plaats op de voorrondes in de Intermediate klasse. Haar doel is om te proberen met haar dance twirl en 1 baton 2 x plaatsingspunten binnen te halen in de hoogste klasse. Bij de start van deze wedstrijd had ze al 1 x plaatsingspunten binnen voor haar dance twirl in de advance klasse. Met 2 baton is ze pas gepromoveerd, hierdoor komt ze deze dag nog in de intermediate klasse uit, en de volgende wedstrijd in de advance klasse.

Resultaat
Met de vijf onderdelen die ze in Zwijndrecht brachten, kwamen ze met 4 onderdelen op het podium: 3 x goud en 1 x zilver. Michelle behaalde plaatsingspunten met haar dance twirl en Chantal wist de plaatsingspunten binnen te halen met alle drie haar onderdelen en hiermee dus plaatsing voor de voorronde met haar dance twirl in de allerhoogste klasse.

Laatste kans
Ze hebben hierna nog 1 wedstrijd, op 27 oktober in Roosendaal, waar Michelle gaat proberen haar laatste plaatsingspunten te halen voor haar dance twirl en duo, en Chantal voor haar 1 baton in de advance klasse. Voor meer leden van The Rainbows wordt 27 oktober een spannende dag, want er zijn nog 11 onderdelen waarvoor nog 1 x plaatsing nodig is. En die dag is de laatste kans…

Uitslag solisten The Rainbows:
1 baton:
Michelle Stolk – Juvenile Beginner – 64,6 punten – 5e plaats
Chantal Verschoor – Junior Advance – 82,4 punten – 1e plaats met plaatsingspunten
2 baton:
Chantal Verschoor – Junior Intermediate – 76,5 punten – 1e plaats met Plaatsingspunte
Dance Twirl:
Michelle Stolk – Juvenile Beginner – 67,0 punten – 2e plaats met plaatsingspunten
Chantal Verschoor – Junior Advanced – 83,4 punten – 1e plaats met plaatsingspunten