web analytics

Rainbows in de startblokken voor het EK Twirl in Italië (18 t/m 21 april)

Zestien leden van twirlvereniging Rainbows uit Roosendaal maken zich op voor het EK Twirl dat dit jaar van 18 tot en met 21 april in het Italiaanse Lignano Sabbiador wordt gehouden. Op dinsdag 16 april vertrekken ze daar met met hun coaches Bernice Vergunst en Nancy Jongmans en 14 supporters naar toe. (Volgt meer)

Op zondag 7 april hebben The Rainbows samen met de gehele equipe hun laatste verplichte wedstrijd voor het EK gehad. Ze hebben daar laten zien helemaal klaar te zijn voor het EK. ‘Deze week nog drie trainingen om de laatste puntjes op de i te zetten’, aldus de vereniging.

Onderdelen
De Roosendaalse club komt daar met één team en drie solo-onderdelen op de vloer. Evy Reijers mag Nederland vertegenwoordigen met haar onderdeel solo dancetwirl in de Senior Kampioensklasse. Haar categorie is de eerste wedstrijddag aan de beurt op het EK en start donderdag om 15.30 uur.

Leana Reijers mag met 2 solo onderdelen Nederland gaan vertegenwoordigen, beide onderdelen in de Senior Kampioensklasse. Haar onderdeel Super X strut is als allereerste aan de beurt en start donderdag 18 april om 8.30 uur. Vrijdag start om 13.45 uur haar onderdeel solo 1-baton. Chantal Verschoor gaat met haar onderdeel solo 2-baton als reserve mee.

Vrijdag 19 april wordt ond 18.20 uur de dag worden afgesloten met de bekendmaking van de Top 10 voor het onderdeel Dance Twirl, en de Top 8 voor het onderdeel 1 Baton en Super X strut. ‘Een spannend moment voor Evy en Leana, want als ze in deze Top mogen eindigen, dan mogen ze zaterdag nogmaals de vloer op voor de finale (super x strut 10.45 uur en dancetwirl 15.00 uur). Zondag is de finale voor 1 baton vanaf 9.10 uur.

Large Team
Deborah van Broekhoven, Melissa van Broekhoven, Evy Reijers, Leana Reijers, Marjolein van Beeck, Jamila Robbeson, Renske Hartensveld, Emma van Otzel, Cynthia Broeders, Els van Vugt, Lineke Veldhoen, Yara Jochems, Kimberly van Ruiten, Julia Jongenelen, Chantal Verschoor en Emma van der Pijl vormen het Large Team in de Senior Kampioensklasse.

Het Largeteam mag het EK afsluiten; hun onderdeel komt zondag in actie, hun categorie begint rond 14.40 uur. Vier dagen lang strijden de beste twirlers van Europa om de titels.

Passie
‘Het worden vier spannende en lange dagen. Maar The Rainbows zullen er alles aan doen om Nederland op zijn best te vertegenwoordigen en te laten zien waar deze club goed in is: teamwork, doorzetten en passie tonen in de twirlsport’, zo weten de coaches. ‘Ze gaan genieten van hun moment op de vloer en er samen met de gehele equipe een gezellig en mooi EK van maken. Want op een EK mogen staan is al een prestatie op zich.’

Zondag 21 april rond 16.30 uur begint de prijsuitreiking en maandagavond 22 april zijn The Rainbows weer terug zijn in Roosendaal. Wie de meiden wil volgen, kan dat via Facebook. Op de pagina van The Rainbows komt een link naar de livestream van het EK, zodat het thuisfront er ook bij kan zijn…

Veertien landen
Aan dit EK doen veertien landen mee. Behalve deelnemers uit Nederland zijn er ook deelnemers uit België, Kroatië, Frankrijk, Duitsland, England, Italië, Noorwegen, Tsjechië, Roemenië, Rusland, Slovenië, Spanje en Hongarije.

Bij de foto bovenaan:
Het Team NL van het EK Twirlen in Italië. Bijna eenderde deel van de deelneemsters levert The Rainbows uit Roosendaal. Op deze groepsfoto staan ze hier:
Bovenste rij (rij 1): vierde van links Chantal Verschoor
Rij 2: vierde van links Evy Reijers
Rij drie van links naar rechts: 1e Renske Hartensveld, 2e Marjolein van Beeck, 4e Kimberly van Ruiten, 5e Els van Vugt, 6e Emma van der Pijl, 7e Lineke Veldhoen, 8e Julia Jongenelen, 9e Yara Jochems.
Rij vier van links naar rechts : 1e Deborah van Broekhoven, 2e Emma van Otzel, 3e Jamila Robbeson, 4e Cynthia Broeders, 5e Leana Reijers, 6e Melissa van Broekhoven.
(Op rij 3 is de 3e van links, tussen de Roosendaalse meiden, equipemanager Janny Wilkens en 14e van links is de bondscoach Bibbi Muller. (Foto NBTA)

Van links naar rechts: Evy Reijers (solo dancetwirl in de Senior Kampioensklasse), Leana Reijers (solo 1-baton), Leana (Super X strut) en reserve Chantal Verschoor (2-baton)

❯ Facebookpagina The Rainbows Roosendaal

❯ Livestream EK Twirl in Italië