web analytics

‘Rainbows buitenbeentje’ Chantal Verschoor naar EK majorettes

De 15-jarige Chantal Verschoor van twirlvereniging The Rainbows uit Roosendaal doet in oktober mee aan het EK Majorettes in Kroatië. Dat EK is van 11 t/m 14 oktober in de plaats Porec. Chantal is zaterdag 13 oktober aan de beurt. Vorig jaar was ze ook op het EK. Toen werd ze tweede op haar onderdeel.

Enige Rainbow
Chantal is de enige Rainbow binnen de vereniging die uitkomt bij majorette-wedstrijden. De Roosendaalse club heeft een aantal jaren geleden namelijk besloten zich helemaal te gaan richten op twirlen. In die tak komt Chantal trouwens ook – met succes en veelvuldig – uit. Haar naam komt dan ook geregeld voor bij twirl-uitslagen bij 1 baton, 2baton, dancegirl en als lid van twee smallteams en een largeteam.

Na haar verhuizing van buiten de regio naar Klundert, werd ze lid van de Rainbows, maar bleef ze ook deelnemen aan majoretten-wedstrijden.

Heel de familie
‘Voorheen hebben verschillende leden en teams meegedaan aan EK’s voor majorettes, dus weten we wat het inhoudt en wat het van Chantal vergt’, laat de leiding van de Rainbows weten. Voor de twirl-wedstrijden traint ze gewoon als Rainbow-lid mee, voor de majorette-onderdelen heeft ze een eigen trainster.

Chantal is op het EK geplaatst voor het onderdeel Accessoires. Buiten de baton maakt ze dan gebruik van minimaal drie andere accessoires. In haar show zijn dat een woonwagen, viool en een wijde rok. Die show houdt heel de familie bezig: haar vader maakt de attributen, zijn vrouw traint Chantal en haar moeder maakt de kleding.

Spannend
Haar deelname aan het EK heeft Chantel te danken aan de derde plek die ze in maart van dit jaar behaalde op het NK. In haar categorie Junioren was de uitslag erg spannend, want de meiden waren aan elkaar gewaagd. Onderling scheelde het maar eentiende punt.

Na het NK begonnen direct de voorbereidingen voor het EK: extra veel uren trainen, bondstrainingen (wat wil de bondscoach nog veranderd zien aan de show en wat gaat er al goed?) en daarna nog twee verplichte wedstrijden. De uitslag van de eerste op 8 september was een mooie opsteker voor Chantal: ze presteerde daar erg goed en werd eerste. De volgende wedstrijd is 30 september in Noordwijk. Daarna moet ze er helemaal klaar voor zijn.

Foto boven: Chantal in haar show. Een woonwagen, wijde rok (en een viool) spelen er een rol in.

Meer over de Rainbows Roosendaal