web analytics

Rabobank supersponsor van ‘Roosendaal 750 jaar’

De Rabobank Zuidwest-Brabant is supersponsor van ‘Roosendaal 750’ geworden. Voorzitter Cor Verbogt van de stichtng kon daarom een cheque van 12.100 euro in ontvangst nemen van directievoorzitter Ed Vreman. Daar was ook burgemeester Jacques Niederer bij, die voorzitter van de Stuurgroep Roosendaal 750 jaar is.

“Het is ook een ‘dank je wel’ aan de stad en haar inwoners. Zij maken het immers mogelijk om succesvol te bankieren en deelgenoot te zijn van deze gemeenschap”, zo verklaarde Vreman de betrokkenheid van de bank bij het feest. “Te meer omdat er een programma is samengesteld dat door en voor de Roosendalers wordt georganiseerd. Ook de mix van het programma, met nieuwe initiatieven samen met het koesteren van bestaande activiteiten, spreekt ons aan”.

Zelfbewust
Roosendaal is volgens Vreman een mooie stad, die blijk geeft van vitaliteit en bruist van activiteiten, die zelfbewust de toekomst tegemoet ziet, als stad en als gemeente en vanuit gezamenlijke
belangen samenwerkt met haar buren. Voor de bank noemt hij het dan ook belangrijk om samen met het gemeentebestuur en de Stichting Roosendaal 750 jaar te uiten en te onderstrepen wat de bank Roosendaal te bieden heeft.

Stimulans
Voorzitter Cor Verbgt van de Stichting Roosendal 750 jaar hoopt dat de bijdrage van de Rabobank tevens een stimulans zal zijn voor andere bedrijven om ‘iets terug te doen voor de stad door ook een sponsorpakket af te nemen’. Inmiddels hebben zich al enkele bedrijven gemeld, en er lopen nog de nodige contacten. Dat is trouwens ook nodig, want naast de financiële bijdrage van de gemeente
heeft de Stichting Roosendaal 750 jaar een inspanningsverplichting om zelf ook de nodige middelen bij elkaar te krijgen. Sponsoring is daarbij één van de instrumenten om dat voor elkaar te krijgen.

Gezamenlijkheid
Ook burgemeester Jacques Niederer, voorzitter van de Stuurgroep Roosendaal 750 jaar, haalde die ínspanningsverplichting’ van de gemeenteraad aan. “Mooi om er in gezamenlijkheid een prachtig feestjaar van te maken”, aldus Niederer.

Foto: Directievoorzitter Ed Vreman (links) van Rabobank Zuidwest-Brabant overhandigt de cheque aan Cor Verbogt, de voorzitter van Stichting Roosendaal 750. Rechts burgemeester Jacques Niederer.